Terug naar overzicht

Steenbok? In augustus trek jij je liever terug

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Steenbok? In augustus trek jij je liever terug

Steenbok, augustus is voor jou een maand waarin je toe bent aan rust en ruimte. Waar de meeste andere sterrenbeelden vooral in de spotlights willen verkeren, trek jij je liever terug. Maar, lieve steenbok, verlies jezelf niet in afzondering. 

Achter de schermen

Terwijl de andere tekens van de dierenriem druk bezig zijn met schitteren en genieten, ontdek jij deze maand dat je – samen met Waterman misschien – liever in het publiek zit. Je kunt merken dat je niet veel moet hebben van aandacht. Je hebt behoefte aan rust en misschien zelfs afzondering. Dat heeft te maken met oude trauma’s die geactiveerd kunnen worden. Die kunnen gaan over de rol die je vroeger thuis vervulde: altijd sterk en verantwoordelijk moeten zijn. Of over periodes van eenzaamheid en afzondering, het gevoel dat je er niet bij hoort: ouder en wijzer dan de rest moeten zijn.

Geen verplichtingen in augustus, Steenbok

Voel je niet verplicht om ‘lekker naar het strand te gaan om van de zomer te genieten’. Als jij met de gordijnen dicht thuis wilt zitten omdat je daar behoefte aan hebt, is dat prima. Maar houd wel een vinger aan de pols. Zoek hulp van een vriend of familie als je merkt dat er sombere gedachtes zijn die teveel macht over jou beginnen te krijgen. Er is altijd een uitweg uit het labyrint van je geest maar die hoef je niet in je eentje te zoeken. En vertrouw erop dat het licht weer gaat schijnen, ook al worden de dagen langzaam korter.

Meer lezen over astrologie?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Paard? Zo combineert je Chinese teken met je sterrenbeeld
  • Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter

 

Door anderen gelezen