Terug naar overzicht

Stieren-seizoen: dit is wat je van deze energie gaat voelen

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Stieren-seizoen: dit is wat je van deze energie gaat voelen

Vanaf 21 april staan de astrologische Stieren centraal. De energie van dit teken merk je niet alleen op als je in de periode 21 april t/m 21 mei geboren bent; die is voor iedereen voelbaar.

Zo heb je vast gemerkt dat de Ram-weken (21 maart t/m 20 april) zorgden voor impulsieve(re) acties, activiteit, onrust, temperament en onmiddellijke daadkracht. Ram is namelijk direct, snel en vurig. Een energie die met deze introverte corona-periode misschien niet altijd optimaal combineerde. Heel anders is dat voor de Stier-energie die staat voor ontspanning en stabiliteit. Drie dingen die je goed doen in deze Stier-periode.

1 Vertraging

Als corona ons tot iets aanzet, is het introspectie. We zien ons leven in slow-motion door een vergrootglas en dat is inzichtelijk én confronterend. In de Ram-periode heb je misschien de eerste stap gezet om dingen anders te gaan doen: een (oude) hobby oppakken, je slaapritme verbeteren, sporten of de tuin onder handen nemen. Stier zorgt ervoor dat je deze dingen écht integreert in je leven. Het teken staat zowel voor daadkracht als vertraging. Als een Stier ergens aan begint, maakt hij het af. Niet in een sneltreinvaart, want de Stier wil optimaal ervaren en genieten.

2 Levensthema’s onderzoeken

Wat helpt bij vertragen en naar binnen keren, is dat Pluto, Saturnus, Venus en Jupiter retrograde (in tegengestelde richting) bewegen. Dat zorgt ervoor dat de thema’s waar deze planeten voor staan aan de tand worden gevoeld. Niet makkelijk, wel interessant. Waar ze ook alweer voor staan? Pluto gaat over controle houden en durven loslaten. Verantwoordelijkheid en discipline zijn thema’s van Saturnus. Liefde en romantiek kenmerken de planeet Venus. Jupiter is de planeet van ontwikkeling en uitbreiding. Grote thema’s dus die je niet tot in den treure hoeft uit te denken, maar laat ze rustig voorbij komen terwijl je in de tuin werkt, je interieur een nieuwe impuls geeft of een kledingstuk (ver)maakt. Vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Waar of aan wie houd ik (krampachtig) vast?
  • Waar kan ik meer of minder verantwoordelijk in nemen?
  • Wanneer voel ik me het meest geliefd?
  • Wat zou ik verder willen uitbreiden?

3 Ontspanning en focus

Go with the flow, het klinkt zo heerlijk, maar als het van je gevraagd wordt, valt het vaak vies tegen. De touwtjes in handen houden, voelt een stuk vertrouwder, vooral in de Stier-periode. Nu is het zo dat de constellatie van Uranus en de Zon er op 26 april voor zorgt dat er onverwachte dingen gebeuren. Niks loopt volgens plan en daar kun je je maar beter op instellen. Het devies: houd deze dag leeg, stort je op je hobby’s, ontspan en laat het over je heen komen. Ook Uranus en Mercurius ontmoeten elkaar eind april en dat staat voor een grote mentale kracht. Een goed moment om je op een vraagstuk, rapport, verhaal of project te storten. Je zult erin floreren, dus ga er eens uitgebreid voor zitten.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen