Volle maan: dit betekent het voor jouw relaties

Volle maan: dit betekent het voor jouw relaties Volle maan: dit betekent het voor jouw relaties Volle maan: dit betekent het voor jouw relaties

Op zaterdag 16 april 2022 om 20:54 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Weegschaal. Recht daartegenover staat de zon in het teken Ram. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan april 2022

De effecten van de volle maan merk je over het algemeen twee dagen voor en na deze gebeurtenis. Waar je tijdens de volle maan van 16 april rekening mee moet houden, is een spanningsveld tussen alles waar de Weegschaal voor staat, maar ook waar het teken Ram voor staat omdat de zon zich daar bevindt.

De invloed van Weegschaal

Het teken Weegschaal wil niets liever dan harmonie. Alleen zijn is niets voor de Weegschaal, dus verbindt hij zich het liefst met anderen. En waar veel mensen samen komen, gaat ook wel eens iets mis. Verwacht in zo’n situatie dat de Weegschaal opspringt om ervoor te zorgen dat alles weer wordt zoals het moet zijn: harmonieus. Dat is een mooi streven, maar helaas is het niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te maken én houden. Daarom is de Weegschaal snel geneigd zijn eigen wens, mening en visie voor zich te houden. De Weegschaal wordt het liefst door iedereen leuk gevonden, en dat gaat het makkelijkst zonder eigen mening. Maar of dat ook echt een goed idee is?


De invloed van Ram

Tegenover het harmonieuze teken Weegschaal, staat de zon in Ram. Ram is de tegenpool van Weegschaal omdat dit teken geneigd is om juist weer te weinig rekening met anderen te houden. De Ram gaat het liefst met iedereen de confrontatie aan en wil graag de beste zijn. Ook is impulsiviteit een trekje van de Ram waardoor dit teken nog wel eens (te) weinig rekening houdt met anderen. Dit vurige teken barst van het enthousiasme, zelfverzekerdheid en daadkracht. En als de Ram ergens zijn zinnen op heeft gezet, dan gaat hij ervoor – wat daar ook voor nodig is.

Dit merk je van de volle maan in april 2022

Rondom de volle maan van 16 april 2022 krijg je te maken met de invloeden van Ram en Weegschaal. De focus ligt deze periode extra op jouw relaties. Kun jij delen wat je wilt delen met de mensen om je heen? Zijn zij ontvankelijk voor jouw mening of heb je het idee dat je dit beter voor je kunt houden? Doe jij er alles aan om geen onenigheid te veroorzaken als je je omringt met jouw dierbaren? Dan is het hoog tijd om weer in je eigen kracht te gaan staan. Ga voor jezelf na wat jouw relaties je opleveren. Als je keer op keer moe en prikkelbaar bent na contact met een specifiek persoon, is het tijd om daar iets aan te doen. Stel grenzen door aan te geven wat je wel en niet wilt. Misschien schrikken anderen daar even van, maar je verdient het om trouw te zijn aan jezelf. Binnen én buiten je relaties.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner
Waar staat Juno in jouw geboortehoroscoop? Dit zegt het over je ideale partner