De volle maan van 24 februari 2024 helpt je orde aan te brengen

De volle maan van 24 februari 2024 helpt je orde aan te brengen De volle maan van 24 februari 2024 helpt je orde aan te brengen De volle maan van 24 februari 2024 helpt je orde aan te brengen

Op 24 februari 2024 om 13:30 uur is het volle maan in Maagd. Recht daartegenover staat de zon in het teken Vissen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dat kan je wat moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook nog eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan februari 2024

Zodra de invloed van Maagd en Vissen zo goed voelbaar is, kun je te maken krijgen met het gevoel dat je verdwaalt in je eigen gedachten. Vissen, het teken waar de zon in staat tijdens de volle maan, is het meest dromerige sterrenbeeld van de dierenriem. Je droomt over de toekomst en fantaseert over alles wat je nodig hebt om je goed te voelen. Vissen kan zich compleet verliezen in de dingen die ze wenst voor zichzelf, haar omgeving en de wereld in zijn geheel. Af en toe verliest ze de realiteit daarbij een beetje uit het oog.

Dat is waar de invloed van Maagd goed van pas komt. Maagd tovert onduidelijke fantasieën om in praktische plannen. Dat komt voort uit de behoefte aan orde die Maagd heel sterk heeft. Ze houdt van een nette leefomgeving, maar ook haar projecten zijn overzichtelijk. En omdat Maagd kritisch is, doet ze er alles aan om haar werk goed te kunnen doen. Daarom zijn gezonde gewoontes voor de Maagd heel belangrijk, net als routine.

De volle maan die plaatsvindt in de maand februari wordt ook wel ‘Sneeuwmaan’ genoemd. In Nederland is het misschien niet zo aan de orde, maar in Noord-Amerika, waar deze naam zijn oorsprong vindt, sneeuwt het in februari veel en vaak. Dat verklaart waarom deze volle maan deze bijnaam heeft gekregen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2024? Dit overzicht vertelt het je

Ordelijk en kritisch

De invloed van Maagd en Vissen is goed voelbaar rondom de volle maan van 24 februari 2024. Kijk er niet gek van op als je de behoefte voelt om orde aan te brengen in je leven. Geef vooral gehoor aan deze behoefte, want de Maagd-energie staat aan jouw kant. Hierdoor kan het dat je ineens wél grote stappen maakt tijdens het opruimen van je rommelzolder of het uitzoeken van je kledingkast.

Tegelijkertijd kan de invloed van het sterrenbeeld Maagd ervoor zorgen dat je kritisch bent. Dan heb je op allerlei zaken iets aan te merken, de mensen om je heen doen veel verkeerd, je baalt van hoe je leven eruitziet en je kunt ook nog eens rekenen op een flinke dosis zelfkritiek. Toch is het niet alleen maar slecht. Het kan dat je hierdoor eindelijk in actie komt om de zaken waar je zo van baalt anders aan te pakken.

Let wel: je kunt ook overdrijven. Verlies je niet in een gevoel van onvrede. Wees je liever bewust van deze neiging, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Wat zijn zaken die écht anders moeten? En op welke vlakken overdrijf je? Ben je niet té kritisch? Het kan helpen om dit met anderen te bespreken. Zij kunnen van een afstandje soms beter zien hoe de vork in de steel zit.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou