Terug naar overzicht

Volle maan in Stier

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Volle maan in Stier

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Op dinsdag 12 november schuift deze turbulente maan in het vastberaden aardeteken Stier. Dit kun je merken van haar bijzondere maanenergie.

Volle maan in Stier

Vrouw? Als je tijdens of rondom volle maan menstrueert, kan het fijn zijn om jezelf te verwennen met comfort food. Er is niets waar maan in Stier zo relaxt van wordt als van tongstrelende repen chocolade of grote kommen golden milk. Ook enorm aardend is het koken van gezond en lekker homemade food zoals pompoensoep, appeltaart of bonenschotels. Door je lichaam goed te voeden, versterk je je veilige basis en voelt volle maan in Stier zich helemaal senang. Daarnaast is er in deze periode niets mis met wat me-time. Trek je terug in je veilige omgeving als je ergens geen zin in hebt.

Als je groen ziet

De periode rondom volle maan voelt meestal wat onrustig, maar in het teken Stier vaart zij als olie op de golven. Ze voelt zich hier fijn. Wel kunnen er gevoelens opborrelen van jaloerse, bezitterige of koppige aard. Ervaar je dat? Probeer dan een evenwicht te vinden tussen je gevoelens en wat je praktisch kunt doen om deze energiestroom af te wenden. Bijvoorbeeld door iets actiefs te ondernemen waar je energie van krijgt, en waardoor je gevoelens langzaam naar de achtergrond zullen verdwijnen.

Volle maan-ritueel

Vergeet niet dat al je emoties tijdens de volle maanfase versterkt worden, zowel je positieve als negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt met dit volle maan-ritueel voor dankbaarheid.

  • Neem even de tijd om aan ten minste drie mensen, plaatsen, situaties of dingen te denken waarvoor je dankbaar bent. Voel de dankbaarheid in je lichaam.
  • Maak een lijst op van personen voor wie of dingen waarvoor je dankbaar bent.
  • Verbrand je dankbaarheidslijst nadat je deze hebt geschreven. In deze tijd van de maand wil je loslaten.
  • Als het goed voelt, spreek je de volgende mantra uit: ‘Ik weet dat ik gezegend ben en ik leef mijn leven in die wetenschap.’

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Meer lezen?

  • 3 supermanen om naar uit te kijken
  • Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven
  • Yasmin Boland over de kracht van de maan en haar fasen.

Door anderen gelezen