Het is volle maan in Waterman

Het is volle maan in Waterman Het is volle maan in Waterman Het is volle maan in Waterman

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Op donderdag 15 augustus schuift deze turbulente maan in het bruisende luchtteken Waterman én staat de zon in de vurige Leeuw. En dit kun je merken van deze bijzondere energie.

Volle maan

De vollemaanfase staat al eeuwen symbool voor emoties en vrouwelijke energie. En omdat de maan in constante verbinding staat met de aarde, kan het ook voelen alsof de maan een helder licht schijnt op onze emoties en deze uitvergroot.

Lucht ontketent het vuur

Met de maan op het hoogtepunt van haar cyclus en in het teken Waterman -die bol staat van de energie- wordt er een onstuimige periode ontketend. Vooral omdat de zon nog in het vurige teken Leeuw staat, en daarmee lijnrecht tegenover Waterman: een luchtteken. Onder goede omstandigheden kunnen deze tegenhangers elkaar aanvullen, en ervaar je een zinderende energie in de liefde.

Maar deze uitwisseling van uitersten kan ook zijn tol eisen: vertonen je relaties of vriendschappen een aantal scheurtjes, dan kan dat deze periode verergeren of zelfs resulteren in een ontknoping.

Online training Leef met de maan

 • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

 • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

 • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

 • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Gelukkig geeft Waterman je een liefdevol zetje in de juiste richting. Zoek het antwoord bij jezelf en laat anderen in deze periode jouw spiegel zijn. Grijp deze periode aan om zaken te lijmen en toxische invloeden uit je leven te schrappen. Dit voelt misschien confronterend, maar het brengt je wel in de juiste flow.

Ga je vol in de rem, en durf je de realiteit niet onder ogen te komen, dan wordt het een lastige periode.

Loslaten met liefde

Soms is het beter om los te laten. Omdat jij gegroeid bent of iets of iemand niet meer bij jou past. Loslaten betekent niet dat je niet meer om iemand geeft, maar dat je ruimte maakt om nieuwigheden -die beter bij jou passen- uit te nodigen. Loslaten kan lastig zijn, omdat je iets bekends laat gaan. Zelfs als je stiekem weet dat iets niet goed is voor je, kan het alsnog rauw aanvoelen om afscheid te nemen.

Voer dit ritueel uit tijdens de volle maan, en vertrouw erop dat de maan aan jouw zijde staat. Wie weet wat voor een kosmische verrassingen jou te wachten staan.

Het ritueel:

 • Zuiver de ruimte waarin je je begeeft met wierook, salie of Palo Santo
 • Pak pen en papier
 • Schrijf drie dingen op die je los wilt laten
 • Vouw het vel dubbel en pak een nieuw vel papier
 • Schrijf nu drie dingen op die je wilt uitnodigen in je leven
 • Wees zo specifiek mogelijk in wat je wilt ontvangen
 • Verscheur het papier met de dingen die je wilt loslaten
 • Leg het vel met jouw wensen in het maanlicht
 • Sluit het ritueel in dankbaarheid af, door de maan te bedanken voor haar kracht en haar aanwezigheid

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Meer lezen over de maan?

Volgend artikel
Kinderhoroscoop: een kleine Tweelingen kletst je de oren van het hoofd
Kinderhoroscoop: een kleine Tweelingen kletst je de oren van het hoofd