De volle maan van 4 juni 2023 draait om dromen en vooruitkijken

De volle maan van 4 juni 2023 draait om dromen en vooruitkijken De volle maan van 4 juni 2023 draait om dromen en vooruitkijken De volle maan van 4 juni 2023 draait om dromen en vooruitkijken

Op 4 juni 2023 om 5:41 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Boogschutter. Recht daartegenover staat de zon in het teken Tweelingen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan juni 2023

De volle maan van 4 juni 2023 staat in het optimistische teken Boogschutter. Typische Boogschutter-thema’s zijn enthousiasme, expansie, filosofie, reizen; alles draait om vergroten. Het vergroten van je kennis, je dromen, je kansen, je ervaringen. En dat alles doet de Boogschutter met een filosofisch randje. Dit teken is op zoek naar de diepere betekenis achter alles wat er gebeurt. Boogschutter voelt de behoefte om zich te voorzien van hogere kennis en te zoeken naar de waarheid.

De volle maan in juni wordt ook wel aardbeienmaan genoemd. Dat komt doordat juni de maand is dat aardbeien in de natuur beginnen te groeien. Daarnaar is de volle maan van deze maand vernoemd.

Boogschutter tegenover Tweelingen

Tegenover de maan in Boogschutter staat de zon in het teken Tweelingen. Boogschutter en Tweelingen zijn echte tegenpolen. Waar de Boogschutter zoekt naar zingeving en de waarheid, staat Tweelingen erom bekend dit minder belangrijk te vinden. Dit luchtteken is gefocust op dat wat dichtbij is. Tweelingen vindt het fijn als hij het nú naar zijn zin heeft, terwijl de Boogschutter zoekt naar diepgang en een langetermijnvisie. Daarbij is Tweelingen tevreden als zaken luchtig zijn en blijven. Het is een sociale vlinder, maar echte diepgang kan Tweelingen lastig vinden. Dat maakt deze sterrenbeelden echte tegenpolen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Vooruitkijken

De dagen rondom de volle maan kunnen overweldigend aanvoelen. Je hebt het idee dat je overstroomt van de plannen en ideeën. Probeer deze hersenspinsels voor jezelf te categoriseren. Wat gaat er over nu of morgen? Dat zijn de plannen die overduidelijk beïnvloed zijn door de Tweelingen-energie. Schrijf deze op als je dat wilt, maar laat ze daarna even links liggen. Je kunt je nu het beste focussen op de lange termijn. Welke grootse plannen heb je? Waar wil je over een jaar zijn? Denk groots en stel je voor dat alles mogelijk is. Laat je inspireren door alles wat er dan in je opkomt. Dat is hoe Boogschutter het graag ziet.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je tijdens volle maan wél goed.

Volgend artikel
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten