De volle maan van 5 mei 2023 zorgt voor plotselinge veranderingen

De volle maan van 5 mei 2023 zorgt voor plotselinge veranderingen De volle maan van 5 mei 2023 zorgt voor plotselinge veranderingen De volle maan van 5 mei 2023 zorgt voor plotselinge veranderingen

Op 5 mei 2023 om 19:33 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Schorpioen. Recht daartegenover staat de zon in het teken Stier. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden.

Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. En deze in het bijzonder, want er is sprake van een maansverduistering. Dit is waar je de komende dagen mee te maken kunt krijgen.

Volle maan mei 2023

De volle maan van 5 mei staat in het teken Schorpioen. Schorpioen is het sterrenbeeld dat niet bang is om het donker in te gaan. Dit teken vraagt je om naar binnen te keren en ruimte te maken voor diepgang. Het houdt niet van oppervlakkigheid of het opzetten van een masker. Schorpioen wil de onderste steen boven hebben, ook als de waarheid pijn doet.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Daarnaast is Schorpioen het teken van transformatie. Als geen ander is dit teken in staat om zich te transformeren tot iets nieuws, iets beters. Schorpioen denkt graag na over manieren waarop dit teken zich kan transformeren. Dit komt voort uit een onderliggende behoefte aan macht, maar ook aan diepgang. En om dat te bereiken, neemt Schorpioen graag een (weloverwogen) risico. En laat dat nou net zijn waar de Stier, het teken waarin de zon in staat, niet dol op is. Stier is juist enorm gehecht aan zekerheid. Dit teken houdt het liefst alles zoals het was, dan weet het waar het aan toe is. De dagen rondom de volle maan draaien om het zoeken van balans tussen deze behoeften.

Maansverduistering

De volle maan in Schorpioen komt gepaard met een maansverduistering. Omdat het gaat om een maansverduistering waarbij de maan alleen in de bijschaduw komt, is deze niet goed te zien. De volle maan ziet er alleen iets donkerder uit dan normaal.

Het effect van zo’n maansverduistering is echter wel aanwezig. Er kunnen zich namelijk plotselinge veranderingen voordoen tijdens of rondom zo’n eclips. Deze kunnen zich aandienen als kansen, maar ook als obstakels. Door de aanwezige invloed van Uranus (de planeet van plotselinge veranderingen) is de kans op zo’n lifechanging ervaring tijdens deze volle maan extra groot.

Deze ontwikkelingen doen zich vooral voor op typische Schorpioen- en Stier-gebieden, zoals bezittingen, financiën, macht, geheimen en intimiteit. Mochten er op deze gebieden grootse veranderingen plaatsvinden, is het beste advies om dit vooral te laten gebeuren. Komt er een einde aan een bepaalde situatie, relatie of iets anders? Laat het gebeuren. Dat is – voor nu – het beste om te doen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit moet je weten over het huidige eclips seizoen.

Volgend artikel
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou
Stier-seizoen: dit betekent het voor jou