De volle maan staat op 18 mei in Schorpioen

De volle maan staat op 18 mei in Schorpioen De volle maan staat op 18 mei in Schorpioen De volle maan staat op 18 mei in Schorpioen

Met de energie van deze volle maan, mag je alles wat niet aansluit bij jouw authentieke zelf laten vallen.

De maskers mogen af en het is tijd om 100% jezelf te zijn. Dit kan misschien een zoektocht opleveren, wie ben ik ook alweer? Misschien heb je jezelf te veel geschikt naar wat anderen van jou verwachtten. Dan is het nu tijd om jouw eigen behoeftes weer centraal te zetten.

Groei

Deze volle maan wordt ook wel de ‘bloemmaan’ genoemd. Een bloem groeit wanneer het liefde en aandacht krijgt. Bedenk dus waar jij graag aandacht aan besteedt: welke kwaliteiten wil je ontwikkelen? Andersom mag je ook loslaten wat jou niet meer dient. Dat kan weerstand oproepen. Maar wanneer je loslaat ontstaat er ook ruimte, om nieuwe ervaringen op te doen en uitdagingen aan te gaan.

Rust

Plan de komende dagen zoveel mogelijk rustmomenten in. Ga op in de natuur, maak een wandeling of werk in de tuin. Woel door de aarde, aanbid de zon. Wees dankbaar voor wat moeder aarde jou brengt. Je kunt haar ook iets teruggeven door zaadjes te planten. Tijdens de volgende volle maan pluk ook jij daar de vruchten van: dan is het namelijk de ideale tijd om te oogsten.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Manifesteer jouw dromen

Over zaadjes planten gesproken: de volle maan is tevens een perfect moment om je dromen, plannen en wensen voor jezelf op een rijtje te zetten en het universum in te sturen. Weet dat het universum altijd aan het werk is om mooie dingen toe te sturen, maar in deze periode lijkt hij nóg harder te werken. Je dromen manifesteren doe je door het je in te beelden, te voelen en voor je te zien. Visualiseer wat je wenst. Vanuit die energie trek je aan waar je naar verlangt en manifesteer je het. 

Creativiteit

Tijdens deze volle maan in Schorpioen krijgt ook je creativiteit een flinke boost. Gebruik deze piek in je voordeel en laat je speelse energie zorgeloos stromen. Grote kans dat het rustgevend en ontspannend werkt om iets creatiefs te doen. Schilderen, tekenen, een fotoalbum in delen, je agenda of planner kleur geven en van doodles voorzien, een puzzel leggen… Kortom, connect met je innerlijke kind.

Slapen

Omdat de maan op haar volste kracht is, kan het zijn dat je minder goed slaapt dan normaal. Lig je ’s nachts te woelen in bed? Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt van de volle maan is een periode waarin emoties sneller naar boven worden gehaald en dat kan zorgen voor een disbalans in energie. Met als resultaat een slechte nachtrust, evenals intense dromen. Mediteren voor het slapengaan of een uitgebreide rek- en streksessie bij het ontwaken kan helpen je emoties weer in balans te brengen. 

Meer lezen?

  • Hier vind je alle horoscopen
  • Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken
  • Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan
Volgend artikel
Ram krijgt ongemakkelijke momenten in de liefde
Ram krijgt ongemakkelijke momenten in de liefde