Op 28 oktober 2023 is het volle maan met maansverduistering

Op 28 oktober 2023 is het volle maan met maansverduistering Op 28 oktober 2023 is het volle maan met maansverduistering Op 28 oktober 2023 is het volle maan met maansverduistering

Op 28 oktober 2023 om 22:23 uur is het weer volle maan. Dit keer staat de maan in het teken Stier en vindt er een maansverduistering plaats. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Schorpioen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens.

Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee, en dat geldt al helemaal wanneer er een maansverduistering plaatsvindt.

Volle maan oktober 2023

Een maansverduistering geeft een ‘gewone’ volle maan net een beetje extra invloed. De intensiteit die te voelen is rondom een normale volle maan is dan nog heftiger. Zo kunnen er tijdens een maansverduistering plotselinge veranderingen plaatsvinden. Het kan zijn dat er fantastische kansen op je pad komen of dat er iets van je wordt weggenomen. Wees alert op dit soort ontwikkelingen, zodat je er vlug naar kunt handelen. Hoewel dat af en toe pittig kan zijn, vinden deze gebeurtenissen niet plaats om je tegen te werken. Uiteindelijk dienen ook deze hun doel.

De volle maan in de maand oktober wordt ook wel jagersmaan genoemd. Dat is omdat er tijdens deze volle maan nog volop gejaagd kon worden op (goed gevoede) dieren. Zodra de herfst begint, is er voor dieren minder eten beschikbaar. De jagersmaan straalt veel licht uit, waardoor er de hele nacht door gejaagd kon worden, om zo een fijne voorraad aan te leggen voor de koudere maanden.  

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

De invloed van Stier en Schorpioen

Stier is een aardeteken, gekenmerkt door een sterke behoefte aan zekerheid. Dit teken houdt ervan te weten waar hij aan toe is. Zekerheid, rust, focus en voorspelbaarheid vindt de Stier fijn. Een Stier wil zijn zaken goed voor elkaar hebben en is daar meestal ook goed in. De heersende planeet van dit sterrenbeeld is Venus; tijdens deze volle maan zullen de schijnwerpers dan ook gericht zijn op zaken die te maken hebben met deze planeet, zoals liefde, geld en plezier. Gebruik de energie van deze volle maan om goed na te denken over je financiën en relaties. Echter kan het tijdens de volle maan gebeuren dat je ineens begint te twijfelen of je het wel echt zo goed voor elkaar hebt. Angst en onrust kunnen opspelen, maar weet dat dit van tijdelijke aard is.

Daaronder verschuilt zich de invloed van het teken Schorpioen, het teken waar de zon zich tijdens de volle maan in bevindt. Waar de Stier dolgraag blijft bij het bekende, is dat bij de intense Schorpioen wel anders. Dit teken wil de diepte in, het onbekende induiken, de onderste steen bovenhalen. Maar bovenal: transformeren. Het kan geen kwaad die transformatie in jezelf te stimuleren. Op welke vlakken zou jij willen transformeren? Besteed daarbij extra aandacht aan de thema’s die bij het teken Stier horen, zoals zekerheid, je financiële situatie en je relatie. Wees niet bang om diep te gaan, is hierbij de belangrijkste boodschap van de Schorpioen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou