Terug naar overzicht

Zo gebruik je de maan om een nieuwe fase in de liefde te ontdekken

Categorie
Tekst
Joanne Wienen
Zo gebruik je de maan om een nieuwe fase in de liefde te ontdekken

Verlang je naar hernieuwde passie tussen jou en je partner? Wil je je openstellen en (opnieuw) liefde uitnodigen in je leven? Of wil je werken aan meer zelfliefde? Dan is de nieuwe maan hét moment om jouw intenties het universum in te sturen en een nieuwe weg in te slaan.

De magie van de maan wordt al eeuwenlang door dichters, zangers en schrijvers bezongen. Veel mensen geloven dan ook dat de maan ons denken en doen op krachtige wijze beïnvloedt. Zo bezorgt de volle maan menigeen een onrustige nacht is de afnemende maan bij uitstek een fijne periode om dingen los te laten. Elke maanfase heeft een unieke betekenis.

Een nieuwe maan, een nieuw begin

Tijdens deze maanfase komen de zon en maan tegelijkertijd op en gaan ze tegelijkertijd onder. Doordat zowel de zon als de maan in dezelfde positie staan ten opzichte van de aarde, is de maan in deze fase onzichtbaar. Maar ook al zie je ‘m niet, de krachtige werking die van de maan uitgaat is krachtig als altijd. Of je nu vrijgezel bent of in een relatie, dit is het moment om liefde opnieuw te laten stromen.

Op volle kracht vooruit

Laat gedachten, woorden en daden uit het verleden los. Hoe erg je ook gekwetst bent, welk oud zeer er ook zit en hoeveel verdriet je ook hebt. Ook dit mag er natuurlijk allemaal zijn, maar probeer je juist nu te richten op wat komen gaat. Een nieuwe toekomst vormt zich op het moment dat jij nieuwe energie in je leven toelaat. De nieuwe maan is nu nog onzichtbaar, maar het zal niet lang meer duren of haar krachtige licht zal de duisternis verjagen. Zo is het ook met jouw intenties. Op dit moment zijn ze misschien niet meer dan woorden die jij het universum in zendt, maar met genoeg aandacht zullen ze uitgroeien tot tastbare realisaties.

Wensen en intenties

Plan op de dag van de Nieuwe Maan tijd in voor meditatie en bezinning. De positieve effecten van meditatie zijn nu krachtiger dan normaal. Neem in die meditatie jouw wensen en intenties voor de toekomst mee.

In een relatie

Wie een relatie heeft, kan dit ook samen doen. Spreek naar elkaar uit welke behoeftes onvervuld zijn en maak een plan hoe jullie elkaar daarin tegemoet kunnen komen. Leven jullie langs elkaar heen? Creëer de gewoonte om minstens eens per maand uitgebreid samen te dineren en begin daar nu mee. Is er weinig waardering? Schrijf allebei een liefdesbrief waarin jullie jezelf en elkaar herinneren aan wat jullie aantrok in elkaar. 

Op zoek naar liefde

Ben je alleen en op zoek naar liefde? Keer naar binnen en onderzoek je diepste wensen. Waar verlang je naar? Wat hoop je? Visualiseer je doelen en verwachtingen vervolgens door ze hardop uit te spreken. Zo verwelkom je liefde in je leven.

Zelfliefde

Misschien heb je op dit moment wel geen relatie, maar ben je daar ook helemaal niet naar op zoek. Liefde zit ‘m lang niet alleen in een romantische relatie, maar vind je vooral in jezelf. Bedenk met welke doelen in zelfliefde je de komende tijd aan de slag wil. Kies ervoor om je eigen beste vriendin te zijn. Wordt het leven echt een stuk leuker van. Beloofd!

Door anderen gelezen