Terug naar overzicht

Zwarte Maan-horoscoop: ontdek je schaduwkanten

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Zwarte Maan-horoscoop: ontdek je schaduwkanten

In ieders horoscoop staat de Zwarte Maan in een teken. Geen planeet, maar een astronomisch punt waarop de maan het verst van de aarde verwijderd is.

De Zwarte Maan staat voor de schaduwkanten van je persoonlijkheid, dingen die je liever ongezien laat en onuitgesproken. Denk aan: boosheid, intens diep verdriet, onstilbaar verlangen. Vaak ben je geneigd de eigenschappen van de Zwarte Maan niet met jezelf te associëren, terwijl juist het aankijken van deze eigenschappen je verder brengt in je innerlijke ontwikkeling.

Kracht uit eerdere levens

Het teken waar de Zwarte Maan in staat, draagt een soort testelement in zich. Je wordt uitgedaagd op eigenschappen die je je, volgens de astrologie, in eerdere levens krachtig eigen hebt gemaakt. Stel jij kunt heel goed liefde geven en ontvangen (Kreeft), dan daagt de Zwarte Maan in Kreeft je uit om die kracht in de meest benarde posities vast te houden. Ander voorbeeld: je bent analytisch en vertrouwt blind op je verstand (Maagd), de Zwarte Maan in Maagd daagt je uit je verstand met je gevoel te combineren. Onderzoek waar jij op wordt uitgedaagd en bezoek een astroloog als je er meer over wilt weten.

Bereken in welk sterrenbeeld jouw zwarte maan staat.

Zwarte Maan in Ram

Voorwaarts bewegen op eigen wijze; dat willen mensen met de Zwarte Maan in Ram. Hun uitdaging zit hem in omgaan dwarsliggers en het sluiten van compromissen.

Zwarte Maan in Stier

Zekerheid; daar gedijen mensen met de Zwarte Maan in Stier goed bij. Maar door altijd het zekere voor het onzekere te nemen, laten ze veel liggen. Spring in het diepe, stimuleert de Zwarte Maan.

Zwarte Maan in Tweelingen

De Zwarte Maan in Tweelingen zorgt voor bemiddelaars in hart en nieren. Deze mensen hebben alleen de neiging om mooi weer te spelen. Uitdaging: emoties toelaten en omarmen dat het leven niet altijd gladjes verloopt.

Zwarte Maan in Kreeft

Grenzen aangeven is voor mensen met de Zwarte Maan in Kreeft essentieel: niet vastklampen aan een band die geen band is en het ook niet accepteren zélf vastgeklampt te worden.

Zwarte Maan in Leeuw

Zelf stralen en anderen laten stralen, is het streven van mensen met de Zwarte Maan in Leeuw. Hun grote uitdaging zit hem erin een stapje terug te doen en te observeren in plaats van te regisseren.

Zwarte Maan in Maagd

Mensen met de Zwarte Maan in Maagd schuwen hun intuïtie. Het is voor hen de uitdaging om naast op hun verstand ook blind op hun gevoel te vertrouwen.

Zwarte Maan in Weegschaal

Voor jezelf kiezen, predikt de Zwarte Maan in Weegschaal. De harmonie die deze mensen koste wat het kost nastreven, bestaat alleen bij de gratie van hun eigen eerlijkheid.

Zwarte Maan in Schorpioen

De Zwarte Maan in Schorpioen zorgt voor een rollercoaster aan emoties en belevenissen die niet altijd over rozen gaan. De uitdaging? Positief blijven. Deze mensen zijn weerbaarder dan ze denken.

Zwarte Maan in Boogschutter

Tevreden zijn met het alledaagse; dat is wat Zwarte Maan in Boogschutter vraagt. Daar hebben deze mensen een hele kluif aan, want tevredenheid is iets wat ze intens verafschuwen.

Zwarte Maan in Steenbok

Goed is niet goed genoeg voor mensen met de Zwarte Maan in Steenbok. Ze willen het beste, maar zullen moeten aanvaarden dat dat niet altijd mogelijk noch noodzakelijk is.

Zwarte Maan in Waterman

Iemand met de Zwarte Maan in Waterman krijgt te maken uitdagingen op het gebied van vrijheid om te ontdekken dat échte vrijheid in henzelf zit. Stop met zoeken buiten jezelf, zegt de Zwarte Maan in Waterman.

Zwarte Maan in Vissen

Mensen met de Zwarte Maan in Vissen zijn intuïtief zeer begaafd. Alleen zijn ze zó ontvankelijk en gevoelig dat het ze kan schaden. Hun uitdaging: ontdekken waar ze zelf eindigen en waar de ander begint.


Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen