Drie zomerrituelen om het nieuwe schooljaar in te luiden

Drie zomerrituelen om het nieuwe schooljaar in te luiden Drie zomerrituelen om het nieuwe schooljaar in te luiden Drie zomerrituelen om het nieuwe schooljaar in te luiden

De lange vrije zomerdagen zijn mooi om even stil te staan bij de overvloed die de zon ons schenkt. Maar ook bij wat het afgelopen schooljaar heeft gebracht, en wat je kindje(s) wenst voor het komende schooljaar. Daarom hebben wij drie zomerrituelen voor jou je en kind(eren) op een rijtje gezet.

1. Bloemenbad

Een nieuw schooljaar kun je samen met je kindje(s) mooi beginnen met een bloemenbad. Scrub het oude seizoen van je af met himalayazout – zout neutraliseert en zuivert- en fris jezelf  en je kindje op voor het nieuwe jaar door in bad te gaan met verse bloemen. Rozen geven een opgewekt hart, gerbera’s staan voor openhartigheid en hortensia’s voor harmonie. Je kunt ook intuïtief bloemen kiezen op kleur. En wat gedroogde rozenblaadjes of rozenolie op voorraad houden voor een badje troost.

2. Nieuwe fase inblazen

De Zomer markeert de overgang naar een nieuw schooljaar, of misschien wel een nieuwe school. Vraag je kind wat hij of zij het liefst zou willen loslaten uit het jaar dat achter hem of haar ligt. Laat je kindje dat in een grote zeepbel blazen. Als die uiteindelijk knapt, is die periode geweest en kan er een nieuwe tijd aanbreken. Mooi kinderritueel om los te laten en afstand te doen van iets wat niet meer nodig is.

3. Seizoensaltaar

De zomervakantie is een goed moment om een wens uit te spreken voor het komende schooljaar. Laat je kind(eren) een doel opschrijven dat hij of zij wil verwezenlijken en stop deze wens in een mooi doosje als beginpunt van een altaar. Nodig vervolgens alle elementen uit: de lucht met een veer, de aarde met een steen, water met een vaas en vuur met een kaars. Voeg dan iets van speciale betekenis toe: een steen of een favoriete knuffel. De wens kun je nu loslaten en wanneer je maar wilt weer in het licht zetten door de kaars aan te steken.

(Tekst: Nicole van Borkulo)

Dit is een fragment uit happi.kids ‘Zonnekracht’ (nr. 2 – 2019). Wil je verder lezen over zomerrituelen? Je vindt het nummer nu in onze shop!

Meer Happinez?

Volgend artikel
Weer naar school: als je kind ertegen opziet
Weer naar school: als je kind ertegen opziet