Terug naar overzicht

Even samen opladen: 6 tips voor een fijne zomer met je gezin

Categorie
Even samen opladen: 6 tips voor een fijne zomer met je gezin

Even opladen is soms nodig. Zeker na een hectische periode. Dan is het juist fijn om alles even achter je te laten en samen te zijn in een andere omgeving. Een fijne plek om naartoe te gaan is Arnhem. Want: leuke uitjes voor iedereen, véél natuur rondom en ook nog dichtbij. Jullie komen gegarandeerd thuis met mooie herinneringen.

Samen herinneringen maken in Arnhem

Juist als je nog twijfelt wat te doen deze zomer, en het liefst in eigen land blijft, is Arnhem een fijne bestemming voor een dagje uit of een paar nachten. Het is een prachtige stad die omringd wordt door veel groen – de poort naar de Veluwe. Ook heeft Arnhem een groot aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten die geschikt zijn voor jong en oud. Dit zijn een aantal tips om te doen in Arnhem:

 1. Op avontuurlijke expeditie
  Waar kun je beter alles over dieren en hun leefgebied leren dan in Burgers’ Zoo. Ga samen op een avontuurlijke expeditie door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld. Van het tropisch regenwoud en de mangrove tot de savanne in Oost-Afrika. En dan heb je ook nog de fascinerende onderwaterwereld en de vele leuke speeltuinen. Goed om te weten: om de 1,5 meter te kunnen garanderen, hanteert Burgers’ Zoo een maximaal aantal bezoekers per dag. Daarom is het nodig om vooraf te reserveren.

 1. Lesje geschiedenis
  Misschien heb je het er samen weleens over: de rijkdom van het leven. Eén daarvan is het leven in vrijheid. Een mooie kindertentoonstelling die je kind daar meer over bijbrengt is Waterschapsheuvel in het vernieuwde Airborne Museum at Hartenstein. Samen stap je in de wereld van de konijnen en ga je op zoek naar de ideale plek om te wonen. In het museum vind je daarnaast alles over de beroemde Slag om Arnhem tijdens WO II. Ook dit maakt gegarandeerd indruk op je kind. Zeker als hij al wat ouder is. Ook bij dit museum is het verplicht om vooraf te reserveren.
 2. Naar het theater
  Ook al zijn er nu nog geen voorstellingen, Musis en Stadstheater Arnhem is wel een leuke tip voor als je in de toekomst nog een keer naar Arnhem gaat. Er worden geregeld leuke familievoorstellingen. Misschien is er net een leuke toneel-, dans-, of poppenvoorstelling als jullie in Arnhem zijn. In een theater kijken kinderen vaak hun ogen uit. En dikke kans dat het verhaal thuis nog dagenlang nagespeeld wordt.
 3. Wakker worden in de natuur
  Wil je de stad met natuur combineren? Blijf dan slapen bij Buitenplaats Beekhuizen. Glamperen, oftewel glamoureus kamperen, doe je in een van de lodgetenten of pods met eigen sanitair. Zodra je een stap buiten zet, sta je midden in de natuur en kan er heerlijk gespeeld of uitgeraasd worden. En ondertussen word je er helemaal ontspannen van de boslucht en de fluitende vogels.
  Tijd en aandacht voor elkaar_2
 4. Samen spelen en broodjes bakken
  Hoe vaak doe je dat nou eigenlijk? Juist tijdens een dagje uit of een weekend weg heb je er alle tijd voor. Bij De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren (vlakbij Arnhem) – weer open vanaf 1 juli – is samen spelen juist de bedoeling. De één laat de hijskraan draaien, de ander bestuurt de grijpers. Ook is er een werkplaats met echte (en veilige) machines om de mooiste creaties te maken. Hebben jullie trek? Broodjes bakken doe je hier zelf. Vers deeg op een stokje en bakken maar. Goed om te weten: koop vooraf je kaartje.
 5. Voor een dag een échte ridder of prinses
  Kastelen hebben iets magisch. Daarom hebben ze een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Een bezoek aan Kasteel Doorwerth is dan ook een aanrader. Vanaf juli zijn er weer kleinschalige activiteiten, zoals Kasteelse Klusjes Klaren met Ridder Wilg. Ook je – de data zijn nog onder voorbehoud – een voorstelling bezoeken waarbij je Professor Bombasticus helpt bij het brouwen van toverdrank voor ridders. Online reserveren hiervoor is noodzakelijk. Ontdek hier meer mooie kastelen in regio Arnhem.

Ontdek hier nog meer tips en uitjes voor een bezoek aan Arnhem en omgeving.

Waarom quality time met je gezin eigenlijk zo belangrijk is

Door alleen aandacht en tijd voor elkaar te hebben, wordt jullie relatie en band versterkt. Ook creëer je door positieve momenten samen meer betrokkenheid onderling. En wat voor een kind fijn is, is dat je echt eens goed naar hem kan luisteren omdat je niet afgeleid worden door alledaagse dingen die nog moeten gebeuren. Zoals het draaien van de was of dat telefoontje dat je nog moet plegen. Door je alleen te focussen op elkaar leer je elkaar beter kennen en ontdek je misschien ook sneller hoe je kind zich echt voelt. Vaak laten kinderen ook eerder iets los als je samen met hen een leuke activiteit doet. Dus op naar Arnhem voor oprechte aandacht voor elkaar én samen een mooie tijd beleven.

Door anderen gelezen