Heb jij een Aardekind? Vier inspirerende natuurrituelen om samen te doen

Heb jij een Aardekind? Vier inspirerende natuurrituelen om samen te doen Heb jij een Aardekind? Vier inspirerende natuurrituelen om samen te doen Heb jij een Aardekind? Vier inspirerende natuurrituelen om samen te doen

Lekker buiten spelen en natuurervaringen opdoen zijn belangrijk voor kinderen. Het is goed voor hun gezondheid en ontwikkeling. Daarbij kan de natuur ook helpen om kinderen beter in hun kracht te zetten. Deze vier verschillende natuurrituelen kunnen kinderen met het element Aarde inspireren.

Weet jij niet welk element – Vuur, Aarde, Lucht of Water – bij jouw kind hoort? Ontdek het met deze test!

Aarde = stabiel en geduldig

Aardekinderen zijn stabiel en staan met beide benen stevig op de grond. Ze gaan graag hun eigen gang, zijn betrouwbaar, verstandig en geduldig. Aardetekens ontdekken de wereld vanuit hun lichamelijke zintuigen: wat is er zichtbaar en hoorbaar. Het gaat niet om ontdekken, maar om wat er echt is. Risico’s nemen ze niet snel, ze kiezen eerder voor veilig.

  • Zaaien en oogsten

Moestuinieren kan bijna niet misgaan met een aardekind. Het is een fijne activiteit waarbij de eigenschappen geduld en verantwoordelijkheidsgevoel goed van pas komt. Ook vinden Aardekinderen het heerlijk om met de handjes in de aarde te wroeten en een beetje te scharrelen door de tuin. Tussen het zaaien en oogsten door is het tuinieren een mooi moment om dingen uit te leggen over de kringloop van het leven. Aardetekens zien overigens hun inspanningen altijd graag beloond, dus zijn ze ook vastberaden om van een moestuin een succes te maken. Tip: aardbeien hebben een hoge slagingskans én zijn nog lekker ook.

  • Waterdiertjes zoeken in de sloot

De natuur kan jouw kleine Aardekind helpen om uit zijn comfortzone te stappen en zijn grenzen te verleggen. Loop bijvoorbeeld eens samen met een schepnetje langs de sloot. Misschien wel wat spannend, zo dichtbij de sloot, maar als jullie daarna in het netje kijken wat jullie hebben opgevist, zorgt dat voor grote ogen. Maak het nog interessanter door een kaart bij je te hebben waar de meest voorkomende waterdiertjes op staan.

  • Maanaltaar

Ervaar met jouw Aardekind de kracht van de natuur door de verschillende fases van de maan te volgen. Plaats in de tuin een tafeltje en leg daarop een maand lang allemaal dingen die te maken hebben met het element lucht. Zoals engelen, veertjes, vogels, sterren, maantjes en zonnetjes. Schrijf een wens op een briefje bij nieuwe maan en leg die op het altaar.

Steeds als je samen aan het altaar werkt, denk je aan die wens. Bij volle maan is het tijd om een kaars aan te steken, jullie wensen aan het universum door te geven door hem te verbranden en te bedanken voor alles wat er in jullie leven gebeurt. De twee weken na volle maan besteed je samen weer af en toe aandacht aan jullie altaar door je dankbaar te voelen of erop te vertrouwen dat jullie wensen uit zullen komen.

Spelen met het element: met de blote voetjes door de modder

Met je eigen element spelen kan ook. Natuurlijk lekker buiten. En hoe laat je jouw Aardekind het meest contact met de aarde? Juist, door de schoenen en sokken uit te trekken en door de modder, over water en gras te lopen. Google op ‘blotevoetenpad’ en je komt veel bijzondere paden tegen. Soms moet je zelfs even over een boomstam klimmen of via een touw over de sloot slingeren. Maak het extra uitdagend voor jouw Aardekind door te gaan wandelen als het net geregend heeft. Dan is er extra modder!

Volgend artikel
Heb jij een Waterkind? Vier fijne natuurrituelen om samen te doen
Heb jij een Waterkind? Vier fijne natuurrituelen om samen te doen