Hoog intuïtieve kinderen: zo ga je ermee om

Hoog intuïtieve kinderen: zo ga je ermee om Hoog intuïtieve kinderen: zo ga je ermee om Hoog intuïtieve kinderen: zo ga je ermee om

Tot de leeftijd van ongeveer negen jaar zijn kinderen buitengewoon invoelend. Deze hoog intuïtieve kinderen pikken onuitgesproken informatie op, stellen volwassen vragen op treffende momenten, herinneren zich situaties uit eerdere levens, hebben onzichtbare vrienden en zijn extra gevoelig voor negatieve energie. Herkenbaar?

Naarmate een kind ouder wordt en zich steeds meer van zijn ‘ik’ bewust wordt, neemt deze intuïtieve kracht wat af, maar soms blijft het hangen of komt het op latere leeftijd terug. Voor kinderen is deze intuïtieve gave niet uitzonderlijk; fascinerend en leerzaam is het wel. Vier tips om er op een ondersteunende manier mee om te gaan.

Sta toe

Intuïtieve kinderen pikken alles op. Sferen, onuitgesproken conflicten, (slechte) intenties, verdriet. Neem een kind serieus als het je op iets wijst wat rationeel gezien niet aan de orde is. Natuurlijk hebben kinderen naast intuïtieve gaven ook een grote fantasie, maar vertrouw erop dat je vanzelf aanvoelt of een verhaal fantasie of werkelijkheid is. Alleen al door je erbij neer te leggen dat een kind soms meer weet dan jij openen er deuren naar intuïtieve kennis en ervaringen.

Stel vragen

Als een kind zich bewust is van aanwezigheid van iets of iemand in de kamer en daar contact mee maakt, kan het daarvan schrikken. Met ‘spoken bestaan niet’ doe je teniet wat ze ervaren. Stel in plaats daarvan vragen. Heb je iemand in je kamer gezien? Wie was dat dan? Hebben jullie gekletst? Voelt misschien tegennatuurlijk, maar vaak is het je eigen angst die kinderen bang maakt voor iets wat in essentie niet eng is. Vertrouw op je eigen gevoel hierin en ga met een kind in gesprek over zijn of haar ervaringen. Openheid helpt en verzacht.

Bescherm

Wow, zie jij entiteiten? Waar dan? Zie je ze bij mij? Mensen met een openlijke paranormale gave worden wel eens als kermisattractie benaderd, want stiekem wil iedereen deze inzichten hebben. Alle kinderen zijn – in meer of mindere mate – intuïtief onderlegd en daarom is het belangrijk om ze hierin te zien en te begrijpen, maar ook om deze gave niet uit te vergroten. Een intuïtief kind is geen mini-medium, hoe wijs of diepzinnig ook. Kinderen kunnen nog geen keuze maken voor het wel of niet binnenlaten van informatie, dus als ouder, opvoeder of andere belangrijke persoon heb je hierin een beschermende rol. Wordt het een kind te veel en weet je je geen raad? Schakel dan hulp in van een coach of medium.

Vraag hulp

Als je onrustig of zelfs bang wordt van de intuïtieve gaven van een kind, neem dan een medium in de arm. Als een kind op emotionele wijze terugverlangt naar een eerder leven bijvoorbeeld, het de emoties van een van de ouders overneemt of als er een overleden persoon herhaaldelijk aandacht vraagt. Je hoeft het kind niet eens mee te nemen naar een medium en kunt alleen al voor jezelf om advies vragen. Ook helpt het om je te verdiepen in wat een intuïtief kind ervaart. Lees erover, bedenk hoe je zelf staat tegenover leven na de dood, spiritualiteit en paranormale ervaringen. Intuïtieve kinderen verschaffen inzichten waar je als volwassene flink door kunt groeien. Kijk ernaar en ga het aan.

Meer weten over hoog intuïtieve kinderen?

Verder lezen?

Is mijn kind hoogsensitief? Doe de test.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
10 tips voor ouders van hooggevoelige kinderen
10 tips voor ouders van hooggevoelige kinderen