Terug naar overzicht

Is mijn kind hoogsensitief? Doe de test!

Categorie
Is mijn kind hoogsensitief? Doe de test!

Uit onderzoek is gebleken dat zo’n één op de vijf kinderen hoogsensitief is, maar wat houdt dat precies in? Als je kind hoogsensitief is betekent dat eigenlijk dat hij of zij extra gevoelig is voor prikkels. Bijvoorbeeld labeltjes in kleding, harde geluiden, geuren, maar ook gevoelens.

Als hoogsensitief persoon pik je meer op en reflecteer je doorgaans langer over bepaalde dingen. Dit kost veel energie en in sommige gevallen kan het ook faalangst veroorzaken. Als je kind dit persoonlijkheidskenmerk met zich mee draagt, kan dat voor jou als ouder soms best lastig zijn. Hoe weet je of je kind hoogsensitief is en hoe ga je daarmee om? Doe de test en kom erachter!

De test

Beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk. Antwoord met ‘ja’ als het enigszins voor je kind opgaat of gedurende een aanzienlijke periode in het verleden opging. Antwoord met ‘nee’ als het niet speciaal of helemaal niet opgaat voor jouw kind.

Wil je na de test meer informatie ontvangen over hooggevoeligheid en kinderen? Vink dan onze voorwaarden aan. Je kunt je daarna op ieder gewenst moment weer uitschrijven.

Meer lezen over hoogsensitiviteit?

Door anderen gelezen