Dit zijn de lessen die je als ouder kunt leren van Martin Luther King

Dit zijn de lessen die je als ouder kunt leren van Martin Luther King Dit zijn de lessen die je als ouder kunt leren van Martin Luther King Dit zijn de lessen die je als ouder kunt leren van Martin Luther King

Martin Luther King (1929-1968) was een Amerikaanse dominee en één van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

King werd vooral beroemd dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten.

In 1963 hield hij de legendarische toespraak ‘I Have a Dream’, waarin hij zijn hoop uitsprak dat mensen in de toekomst niet meer op huidskleur beoordeeld zouden worden.

Gedeelde menselijkheid

Goed voor elkaar zorgen, voor mensen die minder hebben dan jijzelf, voor de natuur. Je zou het allemaal kunnen samenvatten in één woord: liefde. ‘Bij geweldloosheid staat het principe van liefde centraal,’ heeft Martin Luther King gezegd.

‘Op een gegeven moment in je leven moet je verstand en moreel besef genoeg hebben om de keten van haat te breken. Dat lukt alleen door de ethiek van liefde tot middelpunt van ons leven te maken.’

Opvoedmethode

En vooral de laatste drie punten komen terug in de opvoedmethode die de in Tel Aviv werkzame hoogleraar psychologie Haim Omer bedacht voor moeilijk opvoedbare pubers.

Meer lezen?

Lees hier de opvoedtips van Ghandi en Nelson Mandela.

Over auteur
Kinderen verrijken je leven, maar zorgen tegelijkertijd voor enorme puinhopen in huis en hoofd. Ervaringsdeskundige Pauline Bijster (vier kinderen in de leeftijd van 11, 9, 4 en 2) vertelt hoe zij het aanpakt.
Volgend artikel
Ben je een kind van gescheiden ouders? Lees dan deze prachtige brief
Ben je een kind van gescheiden ouders? Lees dan deze prachtige brief