Om gratis uit te printen: doe-rondjes

Om gratis uit te printen: doe-rondjes Om gratis uit te printen: doe-rondjes Om gratis uit te printen: doe-rondjes

Voor een (hoog)gevoelig kind bestaat de hele dag uit overgangen. Van slapen naar wakker worden, van huis naar school, van de les naar de pauze en van school weer naar huis. Of: van papa en mama naar de juf, van de juf naar de oppas, van de oppas weer naar huis.

Versoepel de overgangen

Elke overgang kost energie, want je kind moet met iedere verandering weer nieuwe informatie verwerken over plaatsen, personen, activiteiten en zelfs voorwerpen. Zijn ‘prikkelpotje’ raakt steeds voller, en soms kan een overgang er een te veel zijn. Als je de overgangen iets kunt versoepelen, help je je kind met het verwerken van de prikkels.

Gratis doe-rondjes voor jou

Voor een (hoog)gevoelig kind is het fijn om helder te hebben wat je op een dag gaat doen. Dagritmekaarten kunnen daarbij helpen. Of deze exclusief door Happinez ontworpen doe-rondjes: ze maken inzichtelijk wat er op een dag allemaal op het programma staat. Print ze uit en plak ze op een stevig karton (of lamineer ze). Maak je er kleine gaatjes in, dan kun je ze aan een slinger hangen – op een rijtje, zodat je in een oogopslag te zien is wat er vandaag allemaal gaat gebeuren.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Janssen

Volgend artikel
Even samen opladen: 6 tips voor een fijne zomer met je gezin
Even samen opladen: 6 tips voor een fijne zomer met je gezin