Zo maak je blije keien met je kinderen

Fotografie Artikel: Catelijne Elzes, uit Happi.kidz
Zo maak je blije keien met je kinderen Zo maak je blije keien met je kinderen Zo maak je blije keien met je kinderen

Antonio Arèas (15) kwam op het idee van Word Rocks: lieve keitjes met tekst die over de hele wereld zwerven. Zodat anderen merken dat ze niet alleen zijn. Het werd een groots project, en jij kunt meedoen.

Het zou zomaar kunnen dat je er eentje vindt tijdens een wandeling door Central Park in New York, onder de Eiffeltoren in Parijs of op een bankje in Japan. Het Word Rocks-project is inmiddels een wereldwijde hit. Het begon allemaal zo’n vijf jaar geleden, in San Diego.

De Braziliaanse Carol Arèas was net verhuisd naar de Verenigde Staten en voelde zich down. Elke dag stond ze verdrietig op. Ze had weinig aansluiting met de mensen in Californië en miste Brazilië. Haar man Paulo raadde haar aan elke ochtend even langs de oceaan te gaan wandelen, omdat ze zo van het strand hield. Op een dag raapte ze daar een paar opvallend mooie stenen op.

Carol: ‘Ik dacht dat ik me beter zou voelen als ik er positieve woorden op zou schrijven en die door het huis heen zou leggen.’ Toen haar 10-jarige zoon Antonio de stenen zag, riep hij meteen: ‘Cool! Laten we er een heleboel schilderen en ze over de stad verspreiden om nog meer mensen gelukkig te maken.’

Meedoen?

Wie mee wil doen, kan gewoon beginnen, er zijn geen regels. Als je stickertjes op de stenen wilt plakken en er officieel bij wilt horen, kun je die bestellen via wordrocks.me@gmail.com. De stenen zijn hier te koop (of in het tuincentrum).

Aan de slag

Als je de stenen in het tuincentrum koopt, vergeet ze dan niet schoon te spoelen. Leg ze vervolgens te drogen in de zon of wind.

Kies voor de juiste verf: op acrylbasis, goed dekkend en sneldrogend.

Het hoeft allemaal niet zo netjes. Een steen is grillig en ongepolijst, dus je kunstwerk mag dit ook zijn.

Geen inspiratie? Kijk eens goed naar de steen. Vaak geeft de bijzondere vorm je al meteen een creatief idee.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volgend artikel
Happi.kidz
Happi.kidz