Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Vlierbloesem gin tonic met bloemkoolfalafel en rode-bietendip
Ingrediënten:
Bereiding:
Giet 2 deciliter gin, 2 deciliter vlierbloesemsiroop en 6 deciliter tonic in een karaf. Halveer 1 rode grapefruit, snijd van elke helft een dunne plak en pers de rest uit. Doe het sap in de karaf en roer door. Verdeel de gin tonic over de glazen en vul aan met ijs. Roer door met een takje rozemarijn en garneer met een half schijfje grapefruit.
Maal 350 gram gekookte bietjes, 1 teen knoflook, 30 gram geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels Griekse yoghurt en zout en peper met een staafmixer tot een glad mengsel.
Ingrediënten:
Bereiding:
Snijd 300 gram bloemkool in kleine roosjes en kook ze 3 minuten. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
Doe de bloemkool in een keukenmachine en voeg toe: 400 gram boterbonen, uit blik en uitgelekt, 30 gram platte peterselie, 70 gram amandelmeel, 85 gram volkoren speltmeel, 2 tenen knoflook, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zout en mespunt bakpoeder. Draai tot een grof mengsel en laat dit 20 minuten staan.
Vorm ± 20 balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur hierin de balletjes – in porties van 5 stuks tegelijk – goudbruin. Laat uitlekken.
Eet smakelijk!
Meer lekkere hapjes en verfrissende cocktails vind je in Happinez ‘Levenslust’
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer