Dit is het ayurvedische geheim voor een zachte huid in de winter

Dit is het ayurvedische geheim voor een zachte huid in de winter Dit is het ayurvedische geheim voor een zachte huid in de winter Dit is het ayurvedische geheim voor een zachte huid in de winter

Heeft je huid een dipje door het herfstweer? Ontdek de kracht van granaatappel, een wondermiddel voor je huid in de koudere maanden van het jaar.

De granaatappel groeit aan een oeroude struik die zelfs in de meest droge omstandigheden tot bloei komt. En hoewel de buitenkant van deze vrucht dor en droog is, ligt er achter de tanige schil een schat van sappige vruchtjes verborgen, bomvol antioxidanten.

De kracht van de granaatappelvruchtjes – en dan met name de olie uit de pitjes – doet dan ook wonderen voor de dorstige huid. Want naast een hoge dosis antioxidanten heeft de granaatappel nog vier andere bijzondere eigenschappen.

Verjongingselixer

In de ayurveda staat de granaatappel al eeuwenlang symbool voor onsterfelijkheid en vroeger werd de vrucht zelfs gezien als levenselixer. Bekeken met de moderne wetenschap is dat geen vreemd idee: de vruchtjes zitten vol met polyfenolen (een super-antioxidant dat het huidherstel bevordert). Een prachtige metafoor voor schoonheid, vruchtbaarheid en levenskracht.

Eerste hulp bij hydratatie

Heeft je huid last van de korter wordende dagen, het gure weer, en de eerste droge verwarmingslucht? In de pitjes van de granaatappel zit kostbare olie die tot diep in je huid doordringt, en die je huid voedt en hydrateert op die plekken die dat het hardste nodig hebben.

Glansgever

Hoe ouder je wordt, hoe minder snel je huid zich vernieuwt. Je huid wordt langzaam doffer en minder elastisch. Granaatappel kan je huid een oppepper geven, doordat de vrucht vol antioxidanten zit die veroudering en rimpels voorkomen. Zo kan je huid herstellen, om weer te kunnen glanzen en stralen.

Een langer leven voor je huid

Collageen is de belangrijkste eiwitverbinding die zorgt voor een jonge, elastische en gladde huid. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je aanmaakt. In granaatappel zitten stoffen die de collageenafbraak tegengaan, maar ze zorgen er ook voor dat de fibrolasten (cellen die elastische eiwitten en collageen produceren) langer blijven leven. Dubbel zo veel huidverjonging, dus.  

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Weleda. Lees hier meer over Granaatappel Verzorging.

Volgend artikel
In zeven stappen naar een clean en groen beauty-ritueel
In zeven stappen naar een clean en groen beauty-ritueel