Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Nou en óf je cookies accepteert. Vooral als ze zo beeldschoon zijn en zelfgebakken. Een beetje poedersuiker maakt deze eetbare kunstwerkjes af.
Meng 250 gram boter, 100 gram kristalsuiker, 2 eieren en het merg van 1 vanillestokje tot een geheel. Strooi er 390 gram bloem, ½ zakje bakpoeder, 60 gram cacao en een snufje zout bij en kneed dat tot een deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en komen de smaken beter uit. Tip: een plak deeg koelt sneller dan een bal.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Rol het deeg uit, met een beetje bloem, tot een plak van een halve centimeter dik. Druk de stempels eerst in bloem en daarna stevig in het deeg. Snijd de vorm eventueel uit of steek cirkels met een uitsteker.
Bak de koeken 12 tot 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Na het afkoelen kun je ze bestrooien met poedersuiker, daardoor zie je de patronen van de stempels beter.
Tip: de stempels zijn verkrijgbaar in onze webshop.
In ons jubileumnummer ‘Are you happy’ vind je ook de recepten voor zelfgemaakte fortune cookies en kleurrijke chakra-koekjes.
In de koekjesrecepten wordt soms gewerkt met kleurstof. Dat is te koop in kleine flesjes bij toko’s en supermarkten. Meestal chemisch, maar er bestaan ook natuurlijke alternatieven. Die kleuren zijn misschien niet zo ‘knal’, maar wel gezonder. Zelf maken kan ook. Het lijstje hieronder is puur natuur en geeft kleur af.
Styling en productie: Cyn Ferdinandus
Receptuur: Rianne Rijnbeek
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer