Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Het is de nationale Week zonder Vlees: met dit recept maak je een verrassend lekkere linzensoep met kokos en limoen.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hoge (soep)pan en fruit hierin 2 grote uien, gesnipperd, met 2 teentjes knoflook uit de pers en ½ rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt, ± 5 minuten op matig vuur. Voeg 1 theelepel kurkuma, 2 eetlepels garam masala en 1 theelepel kaneel toe en bak een minuutje mee. Doe er 1 blikje gepelde tomaten à 400 gram, 200 gram rode linzen en 1 blikje kokosmelk bij. Vul het lege blikje 2 x met water en voeg toe. Verkruimel {1 groentebouillontablet} boven de soep en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de soep ± 20 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met wat {zout}. Houd een paar takjes van 25 gram koriander apart en pureer de rest met 2 eetlepels kokossnippers, 1 teen knoflook, 4 eetlepels zonnebloemolie en een snufje zout.
Schep de soep in kommen, schep er wat korianderpesto in en bestrooi met kokossnippers. Lekker met naanbrood of pappadums.
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer