Recept: amandelbakjes met rozemarijn en chocolade

Fotografie Foto credits: Jeroen van der Spek
Recept: amandelbakjes met rozemarijn en chocolade Recept: amandelbakjes met rozemarijn en chocolade Recept: amandelbakjes met rozemarijn en chocolade

Suiker, zuivel, eieren, gluten, noten… je zult het maar slecht verdragen. En wat doe je als je gasten met een glutenintolerantie op bezoek krijgt? Dan pak je dit recept erbij en verras je ze met een taartje op maat – zo lekker, dat je er zelf ook graag van meesnoept.

Bereiding amandelbakjes met rozemarijn- chocoladevulling

zonder gluten
voor ± 10 bakjes

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelspijs
  • 100 gram amandelmeel
  • ½ losgeklopt eiwit
  • 20 gram maïzena
  • 200 gram bittere chocolade
  • 1,8 deciliter slagroom
  • 2 takjes rozemarijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 ˚C. Draai in een keukenmachine 100 gram amandelspijs, 100 gram amandelmeel, ½ losgeklopt eiwit en 20 gram maïzena tot fijne kruimels. Neem uit de kom en vorm snel tot een bal. Vet muffinvormpjes licht in. Maak telkens een balletje van ± 20 gram van het deeg en druk of rol het uit tot een cirkel van ± 10 centimeter Ø. Bekleed er de vormpjes mee – de rand moet ongeveer halverwege komen. Het deeg lijkt een beetje op klei, dus scheurtjes kunnen gemakkelijk gerepareerd worden; het hoeft niet heel netjes. Bak in het midden van de oven in 8 à 10 minuten lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Haal de bakjes uit de vorm als ze zijn afgekoeld. Hak 200 gram bittere chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Breng 1,8 deciliter slagroom samen met 2 takjes rozemarijn in een pannetje en breng aan de kook. Laat even doorkoken en giet de room dan door een zeef op de chocolade. Roer heel rustig tot de chocolade helemaal gesmolten is en verdeel de chocoroom dan over de bakjes. Garneer met een braam, blauwe bes en/of een topje rozemarijn.

Eet smakelijk!

Volgend artikel
Magnesium, het zenmineraal
Magnesium, het zenmineraal