Terug naar overzicht

Recept: pompoen met geitenhangop

Categorie
Recept: pompoen met geitenhangop

Onbedaarlijke zin in chocola. Een zak chips die je achter elkaar leeg eet. ‘Lekkere trek’, zeggen we dan. Maar wat eronder kan liggen is een tekort aan bepaalde stoffen. En die kunnen ook aangevuld worden met gezonde alternatieven.

Heb je zin in chips? Dan heeft je lichaam mogelijk behoefte aan natrium of calcium. Natrium zit in vis en ongeraffineerd zeezout, calcium vind je in (geiten)zuivel. Trek dus geen zak chips open, maar duik de keuken in voor deze drie-in-de-pan van pompoen met geitenhangop.

Bereiding (4 personen)

Begin minimaal 5 uur van tevoren met de hangop (neem bij wijze van EHBO vast een paar happen van de yoghurt!). Plaats een vergiet of zeef op een grote kom en leg hierin een goed uitgespoelde theedoek. Giet er 7½ deciliter geitenyoghurt in en laat op een koele plek uitlekken. Hoe langer je de yoghurt laat lekken, hoe geconcentreerder de smaak en hoe dikker de hangop. Schep de hangop in een schaal, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Snijd 10 gram munt en 10 gram koriander fijn en schep het door de hangop. Snijd 1 kleine pompoen (van zo’n 750 gram) zonder schil in blokjes. Kook de pompoen in weinig water met 1 teen knoflook, fijngehakt, in wat zout in +/- 20 minuten gaar. Pureer alles met een staafmixer. Voeg 150 gram zelfrijzend bakmeel, 1½deciliter melk, 3 eieren en 1 theelepel ras-el-hanout (een Marokkaans specerijenmengsel dat ‘het beste van de markt’ betekent) toe aan de pompoenpuree en klop er een klontvrij, dik beslag van.
Verwijder de zaadlijsten uit 1 kleine rode peper en hak de peper fijn. Hak de blaadjes van een paar takjes munt fijn. Verhit een scheutje archideolie in twee koekepannen. Schep in elke pan drie bergjes beslag en plat ze iets af met een spatel tot een dikte van 1 ½ centimeter. Draai de pannekoekjes om zodra de bovenkant droog is en bak ook de andere kant mooi bruin. Bak door tot het beslag op is. Serveer de drie-in-de-pan met de hangop en bestrooi ze met de gehakte munt en rode peper.

Eet smakelijk!

Door anderen gelezen