Recept voor vegetarische gadogado

Fotografie Fotografie Eric van Lokven | Styling Cyn Ferdinandus | Foodstyling en receptuur Eke Mariën
Recept voor vegetarische gadogado Recept voor vegetarische gadogado Recept voor vegetarische gadogado

Als je net vegetariër bent, wil je misschien zo veel mogelijk anderen overtuigen van je nieuwe en prachtige levensvisie. Dat gaat misschien wel beter met daden dan met woorden…

En als jij gelukkig en gezond bent, straal je dat natuurlijk ook uit. Je kunt anderen vooral inspireren doorgoed voor jezelf te zorgen, je omgeving te laten proeven van je kookkunsten en te genieten van al dat heerlijke, pure voedsel waar geen dier aan te pas is gekomen.

Hier een heerlijke vega-variant van Indonesische gadogado.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd 1 stronk broccoli in roosjes en schaaf 200 gram rettich en ¼ rode kool flinterdun (met een kaasschaaf of mandoline). Breng een ruime pan met water en 1 theelepel zout aan de kook en voeg 200 gram bonen (haricots verts, snij- of sperziebonen) toe zodra het water kookt. Doe na 3 minuten de broccoli erbij en kook de groenten nog 3 minuten. Giet ze af in een zeef. Verdeel de groenten over bakjes. Verhit 3 eetlepels olie in een koekepan. Bak 200 gram tempé, in dunne plakken, ± 2 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en krokant zijn. Serveer ze in een bakje samen met 50 gram cashewnoten en pindasaus.

Volgend artikel
DIY: zo maak je je eigen natuurlijke muggenspray
DIY: zo maak je je eigen natuurlijke muggenspray