Terug naar overzicht

Maak je eigen muggenspray

Categorie
Tekst
Kyra de Vreeze
Maak je eigen muggenspray

Kyra de Vreeze neemt je mee in haar wereld van geluk, gezondheid en voeding. Ze laat zien hoe je lekker biologisch en gezond eet, zelfgemaakte en eerlijke huishoudproducten maakt en ondertussen zelf gelukkig blijft.

Het is zomer! De dagen zijn lang, de nachten kort, de schoolvakanties zijn begonnen en vrije dagen worden opgenomen. Maar of je nu afreist naar een warm land of vakantie op eigen bodem viert: de kans is groot dat je vergezeld wordt van een mug of twee. Al zoemend dartelen ze onzichtbaar om je oren en houden ze je uit je slaap, om de volgende ochtend wakkert te worden met een paar jeukende bulten op je lijf.

Vanwege mijn Antilliaanse roots hebben die bulten bij mij slechts de grootte van een speldenprik. Jeuk heb ik nooit. Ik gebruikte, om die reden ook nooit DEET. Bij mijn man en dochter was dat anders. Hun hele lichaam zat onder de kriebelende rode plakkaten. En omdat DEET zo’n venijnig goedje is, begon ik enkele jaren geleden zelf met het maken van anti-muggen spray. Een goedkoop, makkelijk te maken en gifvrij middel dat alleen natuurlijke en onschadelijke ingrediënten bevat. Het is zo veilig dat het zelfs op pasgeboren baby’s gebruikt kan worden. En het allerbeste nieuws: het werkt écht!

Met deze huisgemaakte spray kom je je vakantie zorgeloos, gezond én muggenbult vrij door. Happy summer!

Xoxo Kyra

Recept voor muggenspray

Ingrediënten
Een leeg spray flesje a 120 ml

  • 60 ml water
  • 60 ml toverhazelaar water (witch hazel)
  • 30 druppels natuurlijke essentiële citronella-olie
  • 30 druppels natuurlijke essentiële teatree-olie
  • 30 druppels natuurlijke essentiële lavendel-olie

Instructies

Giet het water en de toverhazelaar in het lege spray flesje. Houd een centimeter of twee aan ruimte over om te schudden. Voeg de essentiële olie toe, plaats de dop erop en schud. Spray vervolgens op je lichaam.

Extra tip

Spray ’s avonds gerust wat van deze anti-muggen spray op je haar, kussenhoes en beddengoed. Ook dat helpt.

Tekst, receptuur en fotografie door Kyra de Vreeze | www.kyraskitchen.com

Door anderen gelezen