4 selfcare ideeën bij hoogsensitiviteit

4 selfcare ideeën bij hoogsensitiviteit 4 selfcare ideeën bij hoogsensitiviteit 4 selfcare ideeën bij hoogsensitiviteit

Dat je hoogsensitief bent en veel tijd voor jezelf nodig hebt, wil niet zeggen dat je nóóit meer een overvolle agenda hebt. Of dat je altijd zeeën van tijd hebt. Integendeel, ook bij een Highly Sensitive Person (HSP) schiet een beetje me time er weleens bij in.

Herkenbaar? Zet ‘goed voor jezelf zorgen’ dan maar meteen weer bovenaan je prioriteitenlijstje, want voor deze ontspannende en energie-gevende self-care ideeën wil je zeker tijd maken.

Ontprikkelen op jouw manier

Door tijd vrij te maken voor jezelf, kun je jezelf ontprikkelen en opladen met zachte, positieve energie. Zodat jouw innerlijke batterij weer een vol groen balkje krijgt, in plaats van een knipperend rood. Als je hooggevoelig bent laad je waarschijnlijk het beste op in een omgeving met weinig prikkels. Zeker op momenten dat je te veel stimuli hebt gehad. De natuur, stilte in huis of een fijne meditatie-oefening kan dan enorm helend werken.

Kristallen die ontspannen

Alles, maar dan ook echt álles, in het universum bestaat uit energie. Zo ook edelstenen en kristallen, die je kunt gebruiken om een energie te versterken of verzachten. Twee aanraders van stenen voor HSP’s zijn amethist en labradoriet. Amethist helpt je ontspannen, geeft je vertrouwen en blokkeert negatieve energie. Labradoriet zorgt voor balans in je emoties en beschermt je aura voor prikkels van buitenaf. Houd de stenen in je hand wanneer je hier behoefte aan hebt. Of draag ze dicht bij je in je jaszak, wanneer je naar buiten gaat.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Mantra

Begin of eindig de dag met het zingen van een mantra. De trillingen van het zingen van een mantra brengen lichaam en geest tot rust. De vibraties verspreiden zich door je lijf en stromen door naar je organen. Opgeslagen emoties in het lichaam kunnen door een mantra zelfs worden losgetrild en ‛schoongemaakt’. Een heerlijk reinigend ritueel, zéker als je extra gevoelig bent voor andermans emoties. Veelgebruikte mantra-woorden om te zingen zijn ‘Ohm Shanti’ of ‘Ananda’.

Voed je spirit

De wind voelbaar op je gezicht, het geluid van vogels, de geur van groen zoals natte bladeren in het bos… Ontvang een fijne dosis energie door lekker door de natuur te banjeren. Het maakt je hoofd leeg, geeft nieuwe energie en roept de stroom aan prikkels een halt toe. Of je nu wandelt, fietst of één voet buiten de deur zet voor een hele snelle frisse neus: doen.

Meer lezen over hooggevoeligheid?

Dit moet je wel (en vooral niet) doen als je hoogsensitief bent.

Volgend artikel
5 dingen die je herkent als je hooggevoelig bent (en hoe je hiermee omgaat)
5 dingen die je herkent als je hooggevoelig bent (en hoe je hiermee omgaat)