Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Soep voedt, herstelt, versterkt en verwarmt. Niet voor niets staat soep op de eerste plaats als het om ‘Good Food’ gaat. Het is waarschijnlijk het oudste gerecht ter wereld. En het meest gevarieerde.
Deze koesterende groentesoep met gierst en tuinkruidenpesto, bijvoorbeeld:
Maaltijdsoep voor 6 personen
Nodig voor de tuinkruidenpesto
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en voeg de uiringen toe. Bak 5 minuten op een laag pitje en voeg dan de gierst, parelgort, knoflook, rode peper en de fijngehakte kruiden toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten op zacht vuur koken. Voeg dan alle overige groenten (behalve de radijs) toe en laat de soep nogmaals 10 minuten zachtjes doorkoken. Rooster voor de tuinkruidenpesto de amandelen in een droge koekepan goudbruin en hak ze grof. Doe ze in een hoge mengbeker, voed de overige ingrediënten toe en pureer alles met een staafmixer tot grove pesto. Schep de soep in kommen en doe in elke kom een lepel pesto. Schep de soep in kommen en doe in elke kom een lepel pesto. Garneer eventueel met plakjes radijs en serveer met boerenbrood.
Nog meer heerlijke recepten vind je in het Happinez kookboek ‘Good food’
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Happy Chocolatemousse Day! Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer
Je hebt vast de beelden gezien van het strand van Schiermonnikoog, vol aangespoelde... Lees meer
Gek op musea en theater? Dan kun je niet om Londen heen. Lees meer