Voor op een zwoele zomeravond: cocktail met bite

Voor op een zwoele zomeravond: cocktail met bite Voor op een zwoele zomeravond: cocktail met bite Voor op een zwoele zomeravond: cocktail met bite

Na een zonnige dag, wanneer de laatste warme zonnestralen de daken strelen is het heerlijk nagenieten met deze zomerse sinaasappelshake met bijpassende bite.

Sinaasappelshake

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • ½ biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 4 deciliter sinaasappelsap
  • 2 deciliter sterke thee
  • 2 deciliter whisky

Bereiding:

Meng de rasp van ½ biologische sinaasappel met 2 eetlepels witte basterdsuiker. Druk de suiker een beetje aan met een lepel en laat een kwartiertje staan om op smaak te komen. Meng 4 deciliter sinaasappelsap, versgeperst, 2 deciliter sterke thee, afgekoeld, en 2 deciliter whisky. Voeg de gearomatiseerde suiker toe en roer tot deze is opgelost. Giet door een zeef en laat goed koud worden in de koelkast. Voeg voor serveren wat ijsblokjes toe en roer goed om of shake in een cocktailshaker. Verdeel over vier glazen en garneer met een partje ontvelde sinaasappel.

Spicy pecannoot

Ingrediënten:

  • 250 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 theelepeltabasco
  • 3 eetlepels kokendheet water
  • ½ theelepel zout
  • ½ eetlepel paprikapoeder

Bereiding:

Meng 250 gram pecannoten met 3 eetlepels ketchup, 1 theelepeltabasco en 3 eetlepels kokendheet water in een kom. Laat 1 uur intrekken en laat de noten vervolgens uitdruipen in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de uitgelekte noten op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 15 minuten roosteren in de oven. Bestrooi halverwege de roostertijd met ½ theelepel zout en ½ eetlepel paprikapoeder en schep om. Laat de noten afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten pot tot gebruik.

Fotografie: Marcel van Driel
Foodstyling en receptuur: Bart Stuart
Styling: Mirjam van der Rijst

Volgend artikel
Recept voor vegetarische gadogado
Recept voor vegetarische gadogado