Dit zegt de vorm van je tanden over jouw karakter

Dit zegt de vorm van je tanden over jouw karakter Dit zegt de vorm van je tanden over jouw karakter Dit zegt de vorm van je tanden over jouw karakter

Je tanden hebben betekenis, volgens het boek Als tanden konden kiezen van Michèle Caffin. Zo staat de rechter centrale voorsnijtand voor het mannelijke archetype (yang), de linker voor het vrouwelijke (yin). Wat verraden jouw tanden over je persoonlijkheid?

Vooruit staande laterale snijtanden staan voor extraversie, naar achter staande voor een introvert karakter. Puntige hoektanden tonen krachtige drijfveren en wilskracht. De gezondheid van je kiezen representeert ik-beleving, creativiteit, wilskracht en empathie. Ontbreken je verstandskiezen? Dan ben je waarschijnlijk theoretisch ingesteld en minder intuïtief. Je verstandskiezen staan namelijk voor je universele bewustzijn.

Is er iets opvallends aan de hand met je tanden? Heb je een kroon, een afgesleten tand, heb je lange tijd een beugel gehad? Grote voortanden of een spleetje ertussen? Onderzoek de betekenis in het boek Als tanden konden kiezen van Michèle Caffin. Welke vorm hebben jouw tanden?

Ontdek wat deze vorm over je karakter zegt:

Vierkant: verantwoordelijk

Heb je vierkante tanden? Dan ben je waarschijnlijk rationeel ingesteld. Je bent recht door zee en kunt soms bot uit de hoek komen. Alles voor de eerlijkheid, want dat is voor jou de belangrijkste waarde. Op het eerste gezicht ben je gereserveerd. Je houdt graag controle over je leven en neemt en krijgt verantwoordelijkheid. Je bent gedisciplineerd en doelgericht, maar kunt gelukkig ook goed ontspannen.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Alleen in april: 10,- korting met code VEDA10

Ovaal: fantasierijk

In de spotlights staan is niets voor mensen met ovale tanden. Deze mensen zijn vaak verlegen als ze nieuwe mensen ontmoeten, maar komen na een tijdje verrassend spontaan uit de hoek. Het zijn dromers met een kunstzinnig talent, waar ze het liefst hun werk van maken. Naast creatief en fantasierijk kunnen mensen met ovale tanden vaak goed organiseren. Door hun oog voor detail en creativiteit zijn ze in staat op een kleurrijke manier structuur aan te brengen.

Driehoekig: avontuurlijk

Optimisten met een avontuurlijke inborst; dat zijn mensen met driehoekige tanden. Ze zien zelden gevaar en gaan geen risico uit de weg. Het zijn echte doeners. Ze piekeren niet, maar grijpen aan wat op hun pad komt. Mensen met driehoekige tanden zijn vaak erg sociaal en hebben een groot netwerk aan vrienden en kennissen om zich heen. Voor henzelf en hun omgeving is het altijd een grote verrassing wat het volgende hoofdstuk in hun leven zal zijn.

Rechthoekig: overtuigd

Mensen met rechthoekige tanden gaan recht op hun doel af. Twijfelen doen ze zelden, ze zijn enorm zelfverzekerd. Ze weten wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Deze mensen zijn goed in discussiëren en in staat om menigeen van hun mening te overtuigen. Gefundeerde argumenten formuleren gaat ze bijzonder makkelijk af. Een leidinggevende functie misstaat ze niet. Ongelijk hebben ze zelden, maar als het voorkomt, zullen ze dat niet snel toegeven.

Meer weten over tanden en gelaatskunde?

  • Het boek Als tanden konden kiezen van Michèle Caffin
  • Het boek The wisdom of your face van Jean Haner

En ook…

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
3 zelfzorgrituelen voor jou én de aarde
3 zelfzorgrituelen voor jou én de aarde