Dit is wat je ogen kunnen vertellen over je lichamelijke gezondheid

Dit is wat je ogen kunnen vertellen over je lichamelijke gezondheid Dit is wat je ogen kunnen vertellen over je lichamelijke gezondheid Dit is wat je ogen kunnen vertellen over je lichamelijke gezondheid

Een blik in iemands ogen is veelzeggend; het zijn de bekende spiegels van onze ziel. Dat het oog ook prijsgeeft hoe het lichamelijk met je gesteld is, is minder bekend.

Iriscopie heet de ooganalyse die inzicht geeft in je fysiek. De kleur van je irissen, vlekjes en kleurafwijkingen in het oogwit vertellen waar we last van hebben of gevoelig voor zijn. Onduidelijke klacht? Vlekje in je oog ontdekt? Of gewoon nieuwsgierig? Ontdek de iriscopie.

Behandeling

Bij een iriscopische behandeling wordt je oog geanalyseerd met een iriscoop, een vergrotend apparaat dat iris goed in beeld brengt. Een iriscopist gebruikt een iriskaart met daarop delen van het oog die iets zeggen over een orgaan of lichaamsdeel. Zo vertelt de omlijning van je pupil bijvoorbeeld hoe het met je maag- en darmstelsel gesteld is. Ook problemen aan je ledematen, hoofd en bloedsomloop ziet de iriscopist in je ogen.

Kleur van de ogen

Waar heb je last van? Waar ben je gevoelig voor en kun je last van krijgen? Dat geeft de kleur van je ogen prijs. Zo zijn mensen met blauwe, grijze of lichtgroene ogen vaker gevoelig voor problemen met lichaamsdelen die met hun ademhaling te maken hebben, zoals keel, neus en longen. Bij bruin- en donkergroenogigen doen zich vaker problemen voor met lever en nieren. Voor mensen met lichtbruine of groene ogen is de spijsvertering een zwakke plek.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Wanneer naar de iriscopist?

Een iriscopist is geen oogbehandelaar; bij deze alternatieve geneeswijze wordt een diagnose gesteld, eventueel gevolgd door een voedings- en supplementenadvies. Loop je al geruime tijd met een klacht, maar is de oorzaak niet te achterhalen? Wil je weten waar jij lichamelijk gevoelig voor bent? Dan kan een iriscopist je misschien meer helderheid geven.


Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over gezondheid?

Steeds terugkerende lichamelijke klacht? Dit vertelt de klachtensymboliek.

Volgend artikel
Zoveel invloed hebben emoties op je hartgezondheid (volgens een cardioloog)
Zoveel invloed hebben emoties op je hartgezondheid (volgens een cardioloog)