Wat eet jouw huid vandaag?

Wat eet jouw huid vandaag? Wat eet jouw huid vandaag? Wat eet jouw huid vandaag?

Gezond eten, lekker bewegen, op adem komen in de natuur…

We doen er alles aan om goed voor ons lichaam te zorgen. Maar wat we hierbij soms vergeten is de huid, ons allergrootste orgaan. Ook die heeft aandacht en zorg nodig. Maar hoe doe je dat zo natuurlijk mogelijk? Zodat je van buiten én binnen straalt?

Ons grootste orgaan

Een goede verzorging van de huid is belangrijk. Niet alleen om dat het veel goeds kan doen voor je uiterlijk, maar ook omdat de huid een kwetsbaar en kostbaar orgaan is. Het is immers het grootste orgaan van het menselijk lichaam en beschermt ons tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast heeft de huid ook zintuiglijke functies. Door je huid ervaar je pijn, aanraking en voel je of iets warm of koud is. En vergeet ook niet de regulerende functies, de aanmaak van vitamine D en de afvoer van afvalstoffen. Ook dat doet de huid allemaal.

Blijmakers voor de huid

Om je huid gezond en in goede conditie te houden, is je levensstijl van grote invloed. Met voeding kun je de textuur van je huid verbeteren, flexibeler maken of juist gehydrateerd houden. Ook beweging is belangrijk voor een gezonde en mooie huid, omdat je hierdoor de bloedsomloop stimuleert. Voedingsstoffen worden naar de huid gebracht en afvalstoffen afgevoerd. Je huid gaat hiervan stralen.

Handje helpen

Helaas heb je een mooie huid niet alleen in de hand door gezond(er) te leven. Externe factoren kunnen er ook voor zorgen dat je huid wordt aangetast. Denk aan UV-stralen en aan temperatuurverschillen, waardoor de huid droog wordt. Zoals in de winter. Een verzorgingsproduct kan in dit geval de huid beschermen of ondersteunen om bijvoorbeeld meer vocht vast te houden. Maar dan komt dé vraag: welk verzorgingsproduct smeer je op je huid?

Weet wat je smeert

Iedere huid is anders en reageert ook anders. Ook op huidverzorgingsproducten. Het is dus best een zoektocht. Maar wat vast staat, is dat je op zoek moet gaan naar een product met ingrediënten die echt wat doen voor je huid. Synthetische parfum, geurstoffen, kleurstoffen en andere allergenen doen dat niet. Daarbij vind je het misschien ook wel belangrijk wat je op je huid smeert.

100% natuurlijk

Bij Weleda zijn ze daar heel eerlijk over: wat je op je huid smeert, moet je kunnen eten. Daarom bevatten alle Weleda-producten enkel en alleen natuurlijke ingrediënten. Niets laat ons er beter uitzien en voelen dan de natuur, we zijn immers deel van de natuur. Een van de bestsellers van Weleda is Skin Food, een 100% natuurlijke alles-in-één crème voor gezicht en lichaam op basis van biologische plantextracten: driekleurig viooltje, kamille en Calendula. Een rijke, voedende crème voor droge handen, voeten en gezicht. Te gebruiken door het hele gezin en zeer geliefd bij celebs. Meer weten over wat 100% natuurlijk bij Weleda betekent? Lees er alles over op weleda.nl.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Yoga vanuit huis
Yoga vanuit huis