De 5 leukste nazomer-events

De 5 leukste nazomer-events De 5 leukste nazomer-events De 5 leukste nazomer-events

 Theaterloodsfestival, Radio Kootwijk

Van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september staat het Gelderse Radio Kootwijk in het teken van kunst, cultuur en natuur, met een spiritueel tintje. In en rond De Theaterloods, het ‘kuuroord voor de ziel en de zaak’, kun je genieten van theatervoorstellingen, kijken naar muzikale optredens en lezingen bijwonen van bijvoorbeeld auteur Geert Kimpen en professor Wessel Ganzevoort. Maar dat is lang niet alles: ook kun je een Shakespearewandeling maken of jouw ‘vraag van de dag’ vinden bij de Duizend Vragen Wand. Een dagkaart of passe-partout koop je hier.

School of life, Amsterdam

Voel jij de behoefte om iets te doen dat echt verschil maakt? Op 9 september gaat Karim Benammar, filosoof en schrijver van het boek Denken over geld en waarde, in een openbare les met je op zoek naar jouw persoonlijke waarden en motivaties. Hij onderzoekt met je welke hindernissen je tegen kunt komen als je de wereld (een beetje) wilt veranderen, maar de les biedt je ook inspiratie, een gezonde dosis realisme èn de praktische handvatten om het verschil te maken. Voor meer informatie en kaartjes kijk je hier.

Into the Woods, Amersfoort

Dit jaar wordt het sprookjesachtige dancefestival Into the Woods alweer voor de zevende keer georganiseerd. Op 9 en 10 september transformeert het Amersfoortse Bos in een bijzondere wereld, waar je je kunt verliezen in een grote variatie van dance-acts: van de wereldmuziek met beats van Jungle by Night tot de mix van reggae en dub van Boomshakalak Soundsystem tot de voodoomuziek-slash-funk van Vaudou Game. De podia heten er ‘takkenstage’, ‘beukenbos’ en ‘stekplek’. Ook bijzonder: je kunt je aanmelden om met een eigen creatief plan bij te dragen aan het festival.

Dalai Lama, Brussel

Misschien heb je altijd al eens een bijeenkomst met hem willen bijwonen: de Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetaanse boeddhisten. Op zondag 11 september kan het, in de Brusselse Expo. De zeer maatschappelijk betrokken Dalai Lama, die altijd mededogen en geweldloosheid uitdraagt als oplossingen voor menselijke conflicten, zal die middag vertellen over het thema ‘individuele inzet en globale verantwoordelijkheid’. Kaartjes reserveren kan hier.

Experimentele Gastronomie diners, Amsterdam

Hoogstaand culinair genieten en dan ook nog puur biologisch en plantaardig – wie wil dat nou niet? Houd je wel van een experimentje op je bord, dan kun je op 7, 8 en 9 oktober je hart ophalen. In het Amsterdamse Lloyd Hotel creëren sterrenchef Jef Schuur en topchef Luc Kusters bij de Experimentele Gastronomie-diners de spannendste gerechten. Extra bijzonder: alles wordt geserveerd op bestek, handgeblazen glas en servies dat speciaal voor de gelegenheid is ontworpen door kunstenaars die zich lieten inspireren door de natuur. Ga voor meer informatie of om meteen te reserveren naar de site.

Volgend artikel
Versier je scherm
Versier je scherm