Terug naar overzicht

Dit is de liefste film over vriendschap (en nog 4 leuke kerstvakantie-tips)

Categorie
Dit is de liefste film over vriendschap (en nog 4 leuke kerstvakantie-tips)

Ontroerend en aanstekelijk, dat is de documentaire Villages Visages die nu in de filmhuizen draait. Een hoogbejaarde regisseuse en een jonge kunstenaar gaan samen op reis door Frankrijk en leggen vast wie ze allemaal ontmoeten. Hun vriendschap is er een om blij van te worden.

Dwaal door de ervaringen van een mensenleven in De Atlas van de Belevingswereld

Je hebt vast al wel eens gedwaald door de Bergen van Werk. Maar ben je ook in de Wouden van Overweldiging geweest, heb je al eens een ontspannen tripje gemaakt naar kuuroord Berusting? In De Kleine Atlas van de Belevingswereld vind je deze wonderlijke plekken. Het boekje is een compacte versie van de eerder verschenen Atlas van de Belevingswereld, die alleen in Nederland al meer dan 100.000 keer werd verkocht. Alle ervaringen die een mens in zijn leven meemaakt, vind je in het fantasierijke, mooi vormgegeven boekje terug.

De Kleine Atlas van de Belevingswereld, Jean Klare en Louise van Swaaij. Uitgeverij de Harmonie.

Dit wordt je nieuwe manier van wakker worden in 2018

Oef, wat kan het op winterdagen een klus zijn op tijd uit je bed te komen. En wat is het fijn dat er uitvinders zijn die daar iets op verzinnen. De gratis app Wakie biedt je een fijne wekservice die het wakkerword-ritueel net even wat aangenamer kan maken. Geen kraaiende haan of indringende beltoon, dus, maar een vriendelijke stem die je goedemorgen wenst, of een liedje, net wat je fijn vindt. Je kunt Wakie downloaden via Google Play of de Apple Store, en check ook de site met community.

Deze film over vriendschap geeft je geheid een warm gevoel

Melancholiek en vrolijk, dat is de documentaire Villages Visages die nu in de filmhuizen draait. De in Frankrijk beroemde regisseuse en fotografe Agnès Varda is de 80 ruim voorbij en vormt een markant duo met de wereldberoemde graffitikunstenaar JR (33). Samen trekken ze door Frankrijk en leggen ze de mensen die ze ontmoeten vast op beeld. Hoe verschillend ze ook zijn: je ziet de vriendschap tussen de twee groeien. Vrij Nederland noemde het ‘een van de liefste films van het jaar’. De trailer bekijk je hier.

Visages Villages is nu te zien in filmhuizen als Louis Hartlooper Complex (Utrecht), EYE (Amsterdam), Verkadefabriek (Den Bosch) en Groninger Forum.

Deze accessoires zijn een lief kerstcadeautje (voor jezelf)

Misschien ken je haar werk wel: ontwerper Jurrianne Matter maakt de mooiste dingen van papier. Een paar jaar geleden waren haar lieflijke papieren engelen in veel interieurs gezien, net als haar bloemen. Dit jaar werden we verliefd op haar HEIM: 12 verschillende huisjes, die je zelf in elkaar zet en waar je dan je eigen dorpje van kunt bouwen. Maar wat we nog niet wisten, is dat Jurrianne ook prachtig textiel maakt. Check vooral de theedoek ‘rosary vine’ even, en de stevige canvas Sky bags.

Deze documentaire brengt je inspiratie uit een onverwachte bron

Als er iets is dat deze tijd kenmerkt, dan is het waarschijnlijk drukte. Wie we ook zijn en wat we ook doen in het dagelijks leven, allemaal moeten we af en toe een pas op de plaats maken om niet overweldigd te raken. Dat geldt ook voor de mensen die naar de kerk van dominee Ad van Nieuwpoort in Bloemendaal komen. Voor sommigen van hen staat het leven in het teken van hard werken en geld verdienen. De dominee probeert hen terug te brengen naar de kern van hun bestaan, naar waarden als liefde en schoonheid, aan de hand van eeuwenoude Bijbelverhalen. Hoe goed hij ze zelf ook dacht te kennen, ze leren hemzelf ook nog een hoop nieuwe dingen.

2doc: Hier ben ik is op 25 december te zien op NPO 2, om 22.15 uur

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

 

Door anderen gelezen