Eten van eigen oogst

Eten van eigen oogst Eten van eigen oogst Eten van eigen oogst

Ook in jouw tuin is augustus oogstmaand. Wil je werkelijk alles eruit halen wat erin zit? In het boek ‘Eten uit de volkstuin’ van Marleen van Es vind je heerlijke recepten rond alle mogelijke groenten en fruit van eigen kweek.

Eigen kweek

Dit kookboek biedt een keur aan heerlijke recepten rond alle mogelijke groenten en fruit van eigen kweek: van klassieke favorieten als snijbiet en aardpeer tot hippe happen als roodlof en borlottibonen. Alle gerechten, waaronder veel seizoenssalades en hartige taarten, zijn voor de gemiddelde amateur eenvoudig te bereiden.

Tips voor oogst

De recepten worden afgewisseld met laconiek geformuleerde tips voor onderhoud en oogst: ‘Als je vergeet de raapsteeltjes op tijd te oogsten, wacht dan gewoon tot meiraapjes worden!’
Tuinieren en koken zijn hobby’s van Marleen, ze werkt als vormgever en fotograaf. Het boek ziet er dan ook eetlustopwekkend prachtig uit. Een voorproefje vind je op hier.

Wil je graag aan de slag met een recept uit Marleens kookboek? We plaatsen eerder al eens dit recept voor hier.

Volgend artikel
5 x inspirerende blogs
5 x inspirerende blogs