Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden)

Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden) Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden) Leer milder te kijken naar je eigen falen op dit festival (waar ook nog gelachen mag worden)

Niemand is perfect, dus waarom leren we onze fouten niet te omarmen? Op het FaalFestival in Utrecht kun je een hele avond genieten van andermans herkenbare faalverhalen, fouten maken leren relativeren en leren om milder naar je eigen falen te kijken. Dat en meer leuke events voor de komende maand. 

Lekker snuffelen op een zondagse (vintage)markt in Leiderdorp

Fijne besteding van je zondagmiddag: snuffelen tussen de vintagevondsten. Op de L’eihallenmarkt in Leiderdorp vind je op 18 maart veertig kramen met tweedehands (maar ook nieuwe) mode, interieuraccessoires en ander leuks. De markt is opgezet door Kleedvermaak, een pop-up shop die al jaren een begrip is in Leiden en daar steeds weer op een andere plek opduikt.

L’eihallenmarkt, Draadbaan 41, Leiderdorp. Entree kost 2 euro.

Waan je in de tijd van Billie Holiday in het theater

Ze is misschien wel de invloedrijkste jazz-zangeres aller tijden, ook al leeft ze al bijna zestig jaar niet meer: Billie Holiday. In de voorstelling ‘Billie! Lady sings the blues’ kruipt Joy Wielkens in de huid van de legendarische zangeres. Het is een indringende voorstelling over een bewogen leven in een wilde tijd – de jaren dertig en veertig, toen vrouwen een plek veroverden in de showbusiness. Van tevoren even Billie opzetten op Spotify, en dan ’s avonds genieten van de voorstelling.

Billie is nog te zien tot en met 23 maart in onder andere Leiden, Roosendaal, Amsterdam en Gouda.

Lachen om (en leren van) elkaars fouten op het FaalFestival

Fouten maken doen we allemaal, dus kunnen we er maar beter lol om hebben, toch? Dat was ook de insteek van de oprichters van het FaalFestival, op 3 maart in TivoliVredenburg. Wetenschappers, politici, schrijvers en sporters (Stine Jensen, Elfie Tromp, Sharon Gesthuizen, Edith Bosch) vertellen wat falen in hun vakgebied betekent, artiesten vertellen over hun eigen fuckups. En je kunt tijdens workshops als‘faalfitness’en ‘de kracht van kwetsbaarheid’ leren milder naar je eigen falen te kijken.

Faalfestival, 3 maart in TivoliVredenburg, Utrecht. Kaartjes kosten 20 euro.

Ontdek hoe hout kan dansen op dit Friese houtfestival

Leeuwarden werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad 2018, maar ook elders in Friesland is op cultureel gebied dit jaar veel te doen. Zo vindt op 24 en 25 februari het houtfestival Dunsjend Hout plaats in Mantgum. Op het festival kun je ontdekken hoe hout kan ‘dansen’: houtbewerkers uit binnen- en buitenland tonen er hun mooiste kunstwerken. Neem bijvoorbeeld houtbrander Titia Sibson, die hout bewerkt met vuur en zo ets-achtige kunstwerken maakt. Pyrografie, noemt ze het zelf.

Houtfestival Dunsjend Hout in Mantgum, Om ‘e Terp 21.
Op 24 februari van 13-22 uur, op 25 februari van 13-20 uur.

Proef hoe spannend vegan eten kan zijn in dit pop-uprestaurant

Eigenlijk zou het er maar even zijn, maar het was zo’n succes dat het met een maand verlengd werd: het vegan pop-up restaurant in de Kopstootbar naast de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het werd opgezet door Cil Vermolen en Cathalijne Huijben van Meatless District, ook uit Amsterdam. Tot en met 10 maart kun je er genieten van een wisselend driegangenmenu. Je krijgt er niet zomaar een maaltje voorgezet, maar gerechten als ‘stoofvlees’ van jackfruit en een sticky toffee toetje met een echte kopstoot (jenever) erin verwerkt. Reserveren is slim, dat kun je doen via reserveren@kopstootbar.amsterdam.

Kopstootbar, Marnixstraat 429 Amsterdam

Volgend artikel
Dit zijn dé 9 redenen om snel een dagje naar Leiden te gaan
Dit zijn dé 9 redenen om snel een dagje naar Leiden te gaan