Terug naar overzicht

Een splinternieuw yogafestival in Amersfoort en andere events die je niet wilt missen deze maand

Categorie
Een splinternieuw yogafestival in Amersfoort en andere events die je niet wilt missen deze maand

Voorjaar maakt bijna plaats voor zomer, en dat betekent: een heleboel leuke festivals en andere events. We maakten een lijstje voor je: hier moet je in juni naartoe.

Meedeinen op lome jazz tijdens dit midzomeravond-tuinconcert

Voor het ultieme yes-het-is-bijna-zomer-gevoel: op vrijdag 22 juni vindt, net als elk jaar, een midzomeravond-jazzconcert plaats in de tuin van tHUIS aan de AMSTEL in Amsterdam. De hele avond kun je er genieten van live jazz van Patrick Verheij & Friends en Carmen Gomes Inc. Er zijn uiteraard drankjes en hapjes, maar als je wilt kun je ook deelnemen aan de barbecue (stuur dan even een mailtje met je naam, telefoonnummer, aantal personen en of je vlees, vis of vega eet naar info@thuisaandeamstel.nl). Dit jaar is het concert nog een tikje bijzonderder, want het is de opening van het lustrum van het Amstelkwartier, dat de hele zomer lang gevierd wordt met allerlei evenementen.

Op dit nieuwe yogafestival kun je veel meer doen dan yogalessen volgen

‘Verbinden, ontmoeten en ontwikkelen’, dat is het motto van het splinternieuwe Yoga Festival Amersfoort. Op 16 juni kun je er uiteraard de hele dag allerlei soorten yogalessen volgen, maar het festival draait om de hele yoga lifestyle. Er zijn foodtrucks waar je de lekkerste vegaburgers en smoothies kunt halen, workshops mindfulness en het festival wordt afgesloten met een dansfeest. Voor doorgewinterde yogi’s én beginners.

Eindelijk eens ontdekken waar het bij meditatie om gaat? Dit is je kans

Je weet vast dat meditatie al eeuwenoud is. 5000 jaar geleden werd in het boek The Science of Consciousness vastgelegd waar het bij meditatie om draait – met wel 112 technieken om te mediteren. Maar ja, dat boek is geschreven in Sanskriet, en laat dat nou een taal zijn waar de meeste mensen niet in thuis zijn. Op 15 en 16 juni komt de legendarische meditatieleraar Sri Sri je op zijn eigen energieke en toegankelijke manier uitleggen hoe het zit (bekijk hier een filmpje over hoe hij dat doet). Inschrijven kan hier – de kaartjes zijn bepaald niet goedkoop, maar je moet maar zo denken: het bespaart je een cursus Sanskriet.

Genieten van stadsstrand Blijburg nu het nog kan

Na vijftien jaar gaat Blijburg in oktober verdwijnen.  Het paviljoen op het stadsstrand van IJburg maakt plaats voor de aanleg van het nieuwe Strandeiland. Dat betekent dat we nog een paar maanden hebben om te genieten van zon, strand en water op deze creatieve vrijplaats. In juni kun je onder andere nog dansen op Afrogrooves (17 juni), en op 24 juni wordt er in de Kapel een workshop ukelele gegeven.

 

Genieten van opera vanuit een duinpan of strandvilla

Gave combinatie: het meeslepende van opera en het woeste van de zee. In het weekend van 16 en 17 juni kun je tijdens Opera aan Zee op allerlei plaatsen in de badplaats Noordwijk genieten van operavoorstellingen. Niet alleen in een duinpan, maar ook in een villa. Komt het je dat weekend niet uit? Op 25 en 26 augustus krijg je een herkansing.

 

Door anderen gelezen