Zeven podcasts om uren naar te luisteren

Zeven podcasts om uren naar te luisteren Zeven podcasts om uren naar te luisteren Zeven podcasts om uren naar te luisteren

Wat maakt het luisteren naar een podcast zo ontspannend? Misschien is het dat je even alleen maar prikkels binnenkrijgt via je oren. Of dat je je kunt laten meevoeren door een fijn gesprek of juist een spannend verhaal. Happinez zette zeven aanraders op een rijtje. Ogen dicht en luisteren maar.

Echt Gebeurd

Een feest van herkenning en verwondering, dat is Echt Gebeurd. Op een klein podium vertellen bekende en onbekende vertellers over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Soms is het grappig, soms is het ontroerend, maar altijd is het persoonlijk. Niet te missen is het maandelijkse Puberdagboek, waarin –inderdaad- iemand voorleest uit zijn puberdagboek.

Happier with Gretchen Rubin

Samen met haar zus Elizabeth geeft Gretchen Rubin, die bekend werd met haar boek The Happiness Project, tips over hoe je gelukkiger kunt worden. De zussen delen hun eigen ervaringen en komen met concrete adviezen, over alles wat je maar kunt bedenken. Van stoppen met sorry zeggen tot omgaan met je schoonmoeder en van het inplannen van ‘piekertijd’ tot een oplossing voor food waste: de Rubins bespreken alles.

Kunststof

Een goed gesprek is eigenlijk alles wat er nodig is voor een geslaagde podcast. De presentatoren van Kunststof nemen de tijd voor hun gasten, en dat voel je: ook als de acteur, filmmaker, danser of cabaretier in kwestie al vaak geïnterviewd is, ontstaat vaak toch een bijzonder gesprek.

Magic Lessons

Creatief zijn is leuk, maar soms ook behoorlijk lastig. Hoe zet je je talent op de beste manier in en wat doe je als je het gevoel hebt dat je vast komt te zitten? Schrijver en Happinez-columnist Elizabeth Gilbert gaat in elke aflevering van Magic Lessons in op een persoonlijke kwestie van een creatieveling. Dat doet ze steeds met de hulp van een bekende gast, zoals Brené Brown, Mark Nepo en Glennon Doyle Melton. Inspirerend, ook als je helemaal niet creatief bent.

Dear Sugar

Een hartvormige pleister vormt het logo van Dear Sugar, en dat is goed gekozen: met de podcast willen makers Cheryl Strayed en Steve Almond mensen een hart onder de riem steken. Of je nu liefdesverdriet hebt of eenzaam bent, je kunt bij hen terecht voor goede raad. ‘Radical empathy’ is het devies.

Man met de microfoon

Er zijn nog maar acht afleveringen gemaakt, maar die zijn erg de moeite waard: in Man met de microfoon gaat Chris Bajema met zijn grote oranje bus op zoek naar mooie verhalen in zijn buurt, Amsterdam-Oost. Het bijzondere van de podcast is dat het een mix van feit en fictie is, want de verhalen van bestaande Amsterdammers worden afgewisseld met grappige scènes gespeeld door acteurs.

The Tim Ferriss Show

Hoe beginnen acteur Edward Norton, filosoof Alain de Botton en zangeres Amanda Palmer hun dag? Wat doen ze om gezond te blijven, hoe gaan ze om met tijd, en door welke boeken zijn ze beïnvloed? In uitzendingen van anderhalf uur ondervraagt Tim Ferris in alle rust bekende mensen, en deelt hij ook veel over zichzelf. Zo ontstaan openhartige gesprekken.

De meeste podcasts zijn ook te vinden in iTunes.

Volgend artikel
Zo kies je een goed kindercadeau
Zo kies je een goed kindercadeau