Meer van je lijf houden? Luister deze 5 podcasts

Meer van je lijf houden? Luister deze 5 podcasts Meer van je lijf houden? Luister deze 5 podcasts Meer van je lijf houden? Luister deze 5 podcasts

Zou je wel wat blijer willen zijn met je lijf? Deze body positivity podcasts zijn als een goed gesprek met een vriendin. Eentje die niet alleen een luisterend oor biedt, maar ook een frisse blik heeft en je uitdaagt om anders naar je lichaam te gaan kijken.

Mayra Louise – een goed gesprek over je lichaam

In Nederland is ze misschien wel de bekendste voorvechter van body positivity: journalist, model en schrijver Mayra Louise. Ze schreef er niet alleen het boek ‘Op je lijf geschreven’ over (waarin ze veel verschillende vrouwen aan het woord laat over hun lijf én vertelt hoe ze van haar eigen lichaam heeft leren houden), maar maakt sinds kort ook een podcast. In elke aflevering van ‘Mayra Louise’ praat ze uitgebreid met een van de vrouwen uit haar boek. Het voelt een beetje als een goed gesprek tussen vriendinnen – het biedt steun, het maakt je aan het lachen én het relativeert.

Damn, Honey – Is dik eigenlijk iets negatiefs?

Hoe is het om dik te zijn? In de podcast ‘Damn, Honey’ (die ook over feminisme, seks en diversiteit gaat – en eigenlijk over nog veel meer) vertelden Merel Wildschut van De Groene Meisjes en schrijver Tatjana Almuli (haar pas verschenen boek heet ‘Knap voor een dik meisje’) over hun relatie tot hun lichaam. Hoe ga je om met negatieve reacties? Welke invloed heeft je omgeving op je lichaamsbeeld en welke invloed heb jij zelf? En is ‘dik’ eigenlijk wel een negatief woord? (Aflevering 15).

She’s All Fat – Twee dikke vriendinnen

Als je geen bezwaar hebt tegen een Engelstalige podcast moet je zeker eens naar ‘She’s All Fat’ luisteren. Sophie en April, twee Amerikaanse vriendinnen, bespreken samen ieder aspect van dik-zijn – zelfvertrouwen, daten, sporten, kleding, vriendschap, eten, opvoeding… en een heleboel onderwerpen die niks met dik-zijn te maken hebben, maar waar ze het gewoon graag over willen hebben. De podcast is duidelijk Amerikaans – het gaat soms over films en tv-series die hier (nog) niet bekend zijn – maar er zijn zoveel afleveringen dat er altijd wel iets voor je bij zit.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Wellness Lately – er is meer dan mooi zijn

Het motto van de bodypositivity-beweging is: ieder lichaam is mooi. Maar er is natuurlijk meer in het leven dan uiterlijk. Daarom zijn er mensen die niet zozeer voor body positivity zijn, maar voor body neutrality: het maakt niet uit hoe je lijf eruitziet en of je het mooi vindt of niet, als je het maar kunt accepteren zoals het is. Dat schept namelijk ruimte om te genieten van alles waar je lichaam je toe in staat stelt. ‘Beyond beautiful’, zeg maar, oftewel: ‘voorbij mooi’. In de laatste aflevering van podcast ‘Wellness Lately’ legt schrijver Anuschka Rees (die jarenlang diëten volgde, maar nu niet meer) uit waarom zij body neutrality zo waardevol vindt.

Ongehoord – over je lichaam en seks

Je lijf en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe vrijer je je voelt in je lichaam, hoe vrijer je je voelt in bed. In de podcast  ‘Ongehoord’ vertelde Merel Wildschut (zie ‘Damn Honey’ hierboven) ruim een uur lang over hoe zij die vrijheid langzaam wist te bevechten. Ze leert haar lichaam én seks steeds meer te waarderen.

Nog geen podcast-ervaring?

Mocht je nog niet ‘aan de podcast’ zijn, weet dan dit: podcasts luisteren is net zo eenvoudig als televisiekijken via Uitzending Gemist of online muziek luisteren. Je kunt de meeste podcasts luisteren via podcast-apps als Apple Podcasts, The Podcast App, via Soundcloud.com of via Spotify.

Meer Happinez?

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Drink jij al appelazijn? Dit zijn de voordelen
Drink jij al appelazijn? Dit zijn de voordelen