De mooiste podcasts over liefde

De mooiste podcasts over liefde De mooiste podcasts over liefde De mooiste podcasts over liefde

Welke plek heeft de liefde in het leven van anderen? Hoe gaan zij om met kleine ergernissen in een relatie, met een veranderd seksleven, met liefdesverdriet? Je kunt eindeloos romantische komedies kijken, maar in deze podcasts hoor je over de liefde zoals ze echt is. 

Luisteren naar verhalen van echte mensen over hun liefdesleven is niet alleen boeiend, het is ook reuze leerzaam. Het troost om te weten dat anderen ook door een moeilijke periode heen zijn gegaan – en daar samen uit zijn gekomen – of dat liefdesverdriet uiteindelijk echt minder wordt. Het kan je ontroeren, en soms juist aan het lachen maken. In deze vijf podcasts gaat het over echte liefdesverhalen. Nog niet ‘aan de podcast’? Het is heel simpel – je kunt ze beluisteren via Spotify, Soundcloud of een directe link.

Liefdeslessen

Wat hebben bekende Nederlanders geleerd over de liefde? In Liefdeslessen vertellen ze erover. Het gaat over universele onderwerpen: van lange relaties en hoe je die spannend houdt (Cornald Maas) tot leren om te gaan met verlatingsangst (Lize Korpershoek) en weer single zijn na meerdere lange relaties (René van Meurs). Radiopresentator en nieuwslezer Mischa Blok interviewt hen.

Op de liefde

Er zijn helaas maar zes afleveringen van de podcast Op de Liefde gemaakt, maar die zijn wel erg de moeite waard. Corine Koole, die al járenlang mensen over de liefde interviewt voor de rubriek ‘Lust en Liefde’ in Volkskrant Magazine, sprak bekende mensen over wat de liefde voor hen betekent. Oud-politicus en feminist Hedy d’Ancona vertelt over de liefde tussen haar en kunstenaar Aat Veldhoen (die onlangs helaas overleden is), en hoe de liefde verandert als je ouder wordt. Cabaretier Carolien Borgers legt uit waarom monogamie voor haar niet het belangrijkst is in een relatie.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Dear Sugars

In ‘Dear Sugars‘ kan het overal over gaan. Cheryl Strayed (je kent haar misschien van haar bestseller ‘Wild’) en Steve Almond beantwoorden vragen van luisteraars over álle onderwerpen die met de liefde te maken hebben (en andere belangrijke zaken in het leven). Is een relatie met iemand die veel jonger of ouder is anders? Wat doet een scheiding met jou, en wat doet het met je relatie met je kind? Hoe stap je uit een relatie met iemand die niet goed voor je is?

Modern Love

Al jaren heeft de New York Times de rubriek Modern Love, geschreven door verschillende auteurs, waarin het gaat over grote en kleine aspecten van de liefde. In de gelijknamige podcast worden de columns voorgelezen door bekende acteurs (Kate Winslet, Colin Farrell, Gillian Anderson…), én licht de schrijver van de betreffende column het verhaal erachter toe. Je kunt ze het gemakkelijkst beluisteren in Spotify (zoek op ‘Modern Love’), maar het kan ook via de website.

Where Should We Begin?

Last but not least: de podcast van de Belgische psychotherapeut / relatietherapeut Esther Perel. Afgelopen zomer leerde heel Nederland haar kennen als een van de Zomergasten én sprak ze tijdens een Happinez-lezing. Ze maakte indruk met haar warmte, haar inlevingsvermogen en haar open blik. Ze oordeelt niet, maar wil vooral begrijpen. In Where Should We Begin? behandelt ze onderwerpen waar bijna iedereen in een relatie mee te maken krijgt – van ruzie tot een veranderend seksleven.

Meer lezen over de liefde?

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Dit is waarom je niet altijd alles hoeft te zeggen
Dit is waarom je niet altijd alles hoeft te zeggen