Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Of je nu gewerkt hebt of op het strand gelegen hebt: na een lange zomerdag zit je er niet op te wachten om lang in de keuken te staan. Maar je wilt wél lekker en gezond eten. Deze plantaardige maaltjes heb je in een handomdraai klaar.
Snijd de komkomkommers in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de olijven door de helft of in plakjes (of laat ze heel, als je dat lekkerder vindt), snipper de ui. Klop een dressing van de olijfolie, azijn, siroop en mosterd met peper en zout. Meng de dressing door de salade, en laat deze liefst een halfuurtje intrekken.
Kook de pasta en giet af. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en doe deze met basilicum, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Voeg zout en peper toe naar smaak. Terwijl je de saus pureert, voeg langzaam de olijfolie eraan toe. Meng de pasta met de saus, gehalveerde kerstomaatjes en pijnboompitjes.
Fruit de ui in de olijfolie in een grote soeppan, tot deze glazig is. Laat de knoflook even meefruiten. Voeg de worteltjes en selderij toe en laat drie minuten meebakken. Voeg dan de bouillon, tomaten, orzo en kruiden toe. Breng de soep aan de kook, terwijl je af en toe roert. Zet het vuur dan lager en laat nog tien minuten pruttelen, tot de pasta beetgaar is. Roer de spinazie erdoor en laat nog twee minuten meekoken. Voeg zout en peper toe, en eventueel andere kruiden die je lekker vindt.
Makkelijker dan deze salade kán niet – en hij is ook nog eens supervoedzaam.
Giet de blikjes bonen, kikkererwten en maïs in een vergiet, spoel af en doe alles over in een mooie kom. Snipper de ui, rasp de wortels en snijd de koriander fijn. Voeg het limoensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe en hussel alles door elkaar.
Pers de sinaasappel. Snijd de munt en peterselie fijn en mix deze met de olijfolie, sinaasappelsap, zout en peper met de staafmixer of in de keukenmachine, tot je een egale dressing hebt. Laat de linzen uitlekken, snijd de avocado in plakjes. Doe de sla, linzen, noten en avocado in een schaal en giet de dressing erover.
Behoefte aan meer inspiratie? Deze kookboeken maken vega(n) eten easy
Met deze tips tover je je dagmenu om in lekker én plantaardig. Lees meer
Met deze drie kleine stappen maak je een groot verschil Lees meer
Een gesprek over de duurzaamheid en ouderschap. Lees meer
Minder voedsel weggooien? Met deze 7 tips wordt dat een makkie! Lees meer
Voor als je zin hebt in onvervalst comfort food. Lees meer
Het is eigenlijk best eenvoudig. Lees meer