Terug naar overzicht

Hoe ceremonies je wensen laten uitkomen

Categorie
Hoe ceremonies je wensen laten uitkomen

Ceremonies brengen balans en harmonie, laten ons het leven vieren en geven je de kracht om je dromen vorm te geven. Maar wat maakt een ceremonie nou zo krachtig?

Op het Happinez Festival in mei is er een non-stop programma van workshops, cirkels en rituelen die allemaal plaatsvinden in een drietal yurts. In korte, diepe en intense sessies kom je in contact met je eigen spiritualiteit en creativiteit. Zo ook tijdens de liefdesceremonie van Kris Mutsters en Lotta Isopuro, waar je al je wensen voor jezelf, voor anderen en voor de aarde een plek mag geven.

Al sinds mensenheugenis voeren mensen ceremonies uit. Om met verandering om te gaan of een nieuwe begin te verwelkomen. Niet verbazingwekkend, wat een ceremonie geeft ons hernieuwde kracht en hoop.

Een brug slaan

Volgens sjamanen sla je in een ceremonie de brug tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld. Het geeft je de mogelijkheid om hulp te vragen aan iets hogers, aan de aartsengelen, aan je krachtdieren. Daarnaast geeft een ceremonie je het vertrouwen dat alles goedkomt. Je hebt je intentie gezet, samen met een groep andere mensen. Het hoeft nu alleen nog maar werkelijkheid te worden.

Telefoonverbinding

Sjamaans leraar Sandra Ingerman schrijft in haar boek The Book of Ceremony dat een ceremonie te vergelijken is met een telefoonverbinding met de spirituele wereld. Het stelt je in staat om verder te kijken dan je neus lang is en op meer te vertrouwen dan alleen je rationele verstand. Via die telefoonlijn kun je letterlijk om hulp vragen.

Dromen vormgeven

Sjamanen zien onze wereld als een droom die we actief kunnen vormgeven met woorden en gedachten. We creëren onze eigen realiteit met onze intenties. Een ceremonie helpt ons de intentie te zetten voor dat wat we in ons leven willen verwelkomen en die intentie extra kracht bij te zetten.

Offer

Tijdens een ceremonie wordt er vaak iets geofferd. Als er iets belangrijk is voor de sjamaan is het wederkerigheid. We ontvangen inzichten, inspiratie en hulp van de spirituele wereld en we mogen daar onze dankbaarheid best voor tonen.

Ceremonies geven ons leven betekenis. Een gevoel van oneindigheid dat verder gaat dan de fysieke wereld die we soms als leeg ervaren.

Ceremonies op het Happinez Festival (2019)

Wil jij op het Happinez Festival in mei één van de prachtige ceremonies bijwonen? Koop dan nu je ticket via de festival website.

Door anderen gelezen