Terug naar overzicht

Ontdek de holistische hotspot Mahara

Categorie
Ontdek de holistische hotspot Mahara

Rituelen geven houvast, een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Iemand die alles weet van de kracht en het belang van eeuwenoude rituelen en ceremonies, is Michelle van Coeverden. Zij opende enkele jaren geleden Mahara Holistic Lifestyle. Een hidden gem verstopt in de drukke straten van Amsterdam.

Meditaties, workshops en concerten

Een plek waar je kunt opladen en waar regelmatig meditaties, workshops en kleine concerten worden gegeven. Zo vond er een Sound Healing Drum workshop plaats van de 72-jarige Gyenyamedi uit Ghana, een helende ceremonie van een Shipibo-healer uit de Amazone en een concert van zanger en multi-instrumentalist Avi Adir. Zomaar een greep uit het programma van de afgelopen vier maanden. Via Instagram kun je op de hoogte blijven.

Genoeg moois

Ook waarschuwen we alvast: heb je je aangemeld voor een sessie die plaatsvindt in de yurt, in de tuin van Mahara? Kom zeker iets eerder, want bij binnenkomst in één rechte lijn door naar de tuin lopen is zo goed als onmogelijk. Zodra je voet zet in de huiskamertempel van Mahara, word je geprikkeld door al het moois in de winkel en ben je zo een kwartier verder. Je vindt er onder andere essentiële oliën, supplementen, kruiden en verzorgingsproducten en ook kun je er terecht voor een holistische kappersafspraak.

Holistische knipbeurt

De gedachte hierachter is simpel; je haar is een verlengstuk van je persoonlijkheid, waarin – net als in het lichaam – negatieve energie kan worden opgeslagen. Een holistische kapper voldoet niet alleen aan iemands behoefte om het haar te knippen of kleuren, maar ook aan de onderliggende behoeften zoals loslaten en het vinden van ontspanning. Daarnaast wordt er alleen gewerkt met ‘groene’ producten. Vrij van parabenen, siliconen en ammoniak bijvoorbeeld en verpakt met milieuvriendelijke materialen.

Happinez Festival

Heb je al een kaartje voor het Happinez Festival in mei? Daar vind je Mahara onder andere bij de Healing Gardens; een oase van rust waar je kunt deelnemen aan yogalessen, soundbath healings, readings, massages, meditaties en waar je dus ook je haar kunt laten knippen en stijlen door Mahara op holistische wijze. Ook is Mahara aanwezig bij de opening van The Ceremony op zaterdagavond.

Door anderen gelezen