Terug naar overzicht

Ben je gestresst? Dankzij deze mini-meditatie voel je je binnen een halve minuut beter

Categorie
Ben je gestresst? Dankzij deze mini-meditatie voel je je binnen een halve minuut beter

Voor iedereen die tijdens werkdagen weleens het gevoel heeft de grip op zichzelf kwijt te raken, bedacht spiritueel leraar Davidji een mini-meditatie. In slechts zestien seconden schudt je stress van je af en kun je de dag weer aan.

Luidruchtige collega’s, een deadline die met rasse schreden nadert, een onafgebroken buzzende telefoon of een mailbox met zo’n naar rood notificatiebolletje dat schreeuwt om aandacht. Alleen al door dit op te schrijven schiet mijn stressniveau als een vuurpijl de lucht in. Herkenbaar?

Sta eens even stil

Voor iedereen die hier ook weleens last van heeft, bedacht spiritueel leraar Davidji een mini-meditatie van slechts zestien seconden. Makkelijk om te doen, maar het helpt je om heel even twee tellen (of zestien dus eigenlijk) stil te staan en op adem te komen. Op zondag 8 april geeft meditatiemeester Davidji een workshop in de Posthoornkerk in Amsterdam (klik hier voor tickets). Maar het geheim van de mini-meditatie geven wij nu alvast aan je weg.

Zo werkt het

Stap 1: Sluit de ogen en adem vier tellen diep in door je neus.

Stap 2: Houd deze adem vervolgens vier seconden vast voordat je langzaam uitademt (doe ook dit weer vier tellen).

Stap 3: Wacht vier tellen en doe dit dan opnieuw.

Op deze manier stap je zestien seconden lang uit je hoofd en in je lichaam. Doordat je heel even alleen maar met je ademhaling bezig bent, raakt werkstress op de achtergrond. Een kort maar krachtig ritueel om onbewuste gewoontes en gedragspatronen te doorbreken. Probeer maar eens.

Kom naar davidji’s workshop

De Amerikaanse Davidji reist de hele wereld over om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken. Mediteren is volgens hem namelijk helemaal niet zo moeilijk en bovendien overal te doen. Op de fiets, in de lift of gewoon achter je bureau. Tijdens de workshop in de Posthoornkerk laat hij – samen met spiritueel coach Rosalinda Weel – iedereen ervaren hoe je meditatie en liefde in het dagelijks leven in kunt zetten voor meer geluk en rust. Zo kan je liefdevoller, lichter en met minder stress door het leven. En wie wil dat nu niet?

Tickets koop je hier. Kom je ook?

Door anderen gelezen