7 eigenschappen van een extraverte introvert

Fotografie Lucas Marconnet
7 eigenschappen van een extraverte introvert 7 eigenschappen van een extraverte introvert 7 eigenschappen van een extraverte introvert

Omschrijf jij jezelf als introvert, maar heb je ook een aantal extraverte eigenschappen? Misschien ben je wel een extraverte introvert!

Je vindt hieronder zeven eigenschappen van de extraverte introvert. Herken jij jezelf hierin?

1. Je vindt het fijn om alleen te zijn

Na een weekje hard werken, heb je zin om vrijdagavond lekker te bankhangen met een goed glas wijn en een Netflix-bingesessie. En dat het liefst alleen. Als je dat momentje voor jezelf hebt gehad, kun je het weer aan om zaterdag helemaal los te gaan met vriend(in)en.

2. Het gaat je goed af om met anderen te praten, maar je doet het liever niet

Je kunt zonder moeite een leuk gesprek voeren, maar dit komt vaak omdat anderen op je afstappen. Uit jezelf met iemand een praatje maken heeft niet jouw voorkeur.

3. Je hebt een limiet

Hoewel je het hartstikke gezellig hebt als je met vrienden of familie hebt afgesproken, kan dit ineens omslaan door een zogeheten ‘timer.’ Deze timer geeft een signaal af om even uit de drukte te gaan en in alle rust op jezelf te zijn. Het is overigens niet zo dat je het niet leuk vindt om mensen om je heen te hebben, maar er zit een limiet op.

4. Vaak word je door anderen gezien als extravert

Misschien waren mensen in je omgeving wel verbaasd toen je vertelde dat je introvert bent, of introverte trekjes hebt. Door je vlotte en spontane babbel en je open houding kun je namelijk op de buitenwereld overkomen als een extravert. Tot een bepaald punt, uiteraard, want je hebt ook afzondering nodig.

5. Je moet jezelf oppeppen voor elke sociale afspraak, ook al vind je deze hartstikke leuk

Je hebt een leuk feestje op de planning staan, of gaat lekker uiteten met vrienden. Daar heb je ook enorm veel zin in, maar als het bijna zover is betrap je jezelf erop dat je jezelf moet oppeppen. En als je er eenmaal bent? Dan heb je de time of your life.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

6. Je hebt soms spijt van de afspraken die je maakt

Tijdens je extraverte momenten kun je je hele agenda volplempen met afspraken. Koffietje hier, etentje daar. Maar het kan voorkomen dat je opeens toch niet meer zo’n zin in die afspraken hebt, als je een introvert ‘momentje’ hebt.

7. Het beste van twee werelden

Als introverte extravert heb je de voordelen van twee werelden. Je bent zowel een goeie spreker en een geweldige luisteraar. Omarm deze twee superkrachten.

Meer lezen?
In het boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ beschrijft Liesbeth Smit hoe het leven als introvert persoon is.

Volgend artikel
Wil je je dromen onthouden, begrijpen én benutten? Een dromendokter helpt je op weg
Wil je je dromen onthouden, begrijpen én benutten? Een dromendokter helpt je op weg