Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht

Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht Welke boom past bij jou? Ontdek zijn magische kracht

Wat geeft bomen hun magische wijsheid? Als we ze beter begrijpen, kunnen we misschien wat van ze leren. Al is het dat ze nooit haast hebben en met elkaar kunnen leven in perfecte harmonie. Daarbij heeft elke boom zijn eigen specifieke helende gave. Vind de boom die bij je past, en verbind je met zijn kracht. 

Appel (malus domestica) – Vruchtbaarheid, gezondheid, optimisme

De appelboom staat voor een vruchtbare fase in je leven. Ontspan, er is overvloed. Onder deze boom kom je moeiteloos in het nu en kun je de kracht opdoen om weer te genieten van het leven. Hij kenmerkt jeugdigheid, vreugde en vrolijkheid. Als je op zoek bent naar een levensdoel kan de appel je inspiratie bieden. 

Berk (betula alba) – Vertrouwen, eerlijkheid, balans

De berk kan groeien op voedselarme grond, en daarom is hij vaak de eerste die ergens wortel schiet: een voorloper. Hij geeft kracht voor een nieuw begin en het vertrouwen dat je gesteund wordt door het universum. Hij brengt genezing, wijsheid en toont wat buigzaamheid is. Onder de berk voel je dat het veilig is te transformeren.    

Beuk (fagus sylvatica) – Stilte, rust, kracht

De beuk brengt stilte en stabiliteit in een tijd die overweldigend is. Heb je last van werkdruk, ga dan eens met je rug tegen een beuk zitten en voel weer even waar het werkelijk om draait in het leven. Hij geeft rust: onder zijn takken kun je jezelf weer voelen. Met een mannelijke daadkracht maar een vrouwelijke zachtheid brengt hij je naar je kern. 

Grove Den (pinus sylvestris) – Wijsheid, bescherming

Dennen kunnen heel hoog worden en toch stormen doorstaan. Deze boom geeft je stevigheid en de kracht om situaties te bekijken vanuit een ander perspectief. Hij geeft inzicht in oude pijn, helpt je deze te doorleven en geeft je de ruimte om weer vrij te ademen. Een den geeft je vitaliteit en kan je gevoelens weer in balans brengen.  

Eik (quercus) – Levenskracht, veiligheid

Een eik geeft je weer grond onder je voeten als je even de weg kwijt was. Zijn stevigheid en vredige uitstraling kunnen ervoor zorgen dat je innerlijke kracht en eigenwaarde weer gaan stromen. Hij staat voor eerlijkheid en geeft moed en standvastigheid. Hij brengt verbinding – met jezelf en met anderen.   

Es (fraxinus) – Duidelijkheid, onvoorwaardelijkheid

De es kun je opzoeken als je wat vrolijkheid en lichtheid in je leven kunt gebruiken. Ben je toe aan een verandering in je leven, vraag dan de es om raad. Onder zijn bladeren kom je tot ingevingen en zul je duidelijkheid krijgen over welke richting je het beste op kunt gaan. Hij leert je vertrouwen op je spirituele weten.  


Hazelaar (corylus avellana) – Magie, inzicht

Aan de hazelaar dicht men magische krachten toe; van zijn takken werden wichelroedes gemaakt. Het is dus een mooie boom voor als je op een of andere manier op ontdekkingsreis wil. De hazelaar geeft je wijsheid, maar ook speelsheid mee op je pad. En leert je werken met je eigen krachten en ze te gebruiken voor het grote goed. 

Linde (tilia vulgaris) – De oermoeder

De linde groeit graag op een krachtplek, op een leylijn bijvoorbeeld. Onder haar hartvormige bladeren kun je je geborgen weten en je laven aan haar zachte, liefdevolle energie. Deze boom van de ziel is zowel helend als beschermend en maakt je kwetsbaarheid tot je kracht, als je maar goed geaard blijft. 

Ratelpopulier/esp (populus tremula)  – Geruststelling en bescherming

Een esp is een boom met lichtkracht en hij kan je helpen je thuis te gaan voelen in jezelf, je leren jouw waarheid te spreken en je niet te laten beïnvloeden door wat anderen zeggen. Deze boom kan je helpen je angsten te bezweren en je in contact brengen met je voorouders, zodat ze hun oude wijsheden kunnen doorgeven.   

Venijnboom (taxus baccata) – Verwerking, verbinding tussen leven & dood

In de mythologie is de taxus de belichaming van de wedergeboorte: zit je vast in hardnekkige patronen, dan kan de taxus je helpen daar beweging in te krijgen. Bij hem kun je je levensvragen kwijt, hij heeft het geduld je bij te staan tot je klaar bent om oude pijnen los te laten en kan transformeren naar een nieuw, vrijer zelf. 

Vlier (sambucus) – Genezing, bescherming

De geneeskrachtige vlier weert angst af en beschermt tegen onheil. Vrouw Holle woonde in een vlier, zij ziet beide kanten van een verhaal: de lichte en de donkere. Deze boom kan dan ook licht brengen in de schaduw. De vlier laat zien dat je je innerlijke werk niet mag verwaarlozen, dat het belangrijk is tijd te maken voor jezelf om te mediteren en inzichten op te doen. 

Wilg (salix) – Harmonie, troost

De wilg komt op je pad als het tijd is voor een pauze: ontspan je je genoeg, vraag je teveel van jezelf? Aan de voet van de wilg kun je je weer opladen: wilgen bezitten een grote vitaliteit, bieden troost en spreken je vermogen tot vergevingsgezindheid aan. Als je last hebt van een bepaalde emotie, hang dan een wit lint in een wilg, en hij zal de emotie voor je verzachten. 

Meer weten?

In Happinez ‘Het geheim van helen’ lees je verder over helende bomen. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in onze webshop.

Over auteur
Nicole van Borkulo is sinds 2015 werkzaam als eindredacteur bij Happinez. Ze studeerde journalistiek en specialiseerde zich in tijdschriften, waar ze inmiddels al ruim tien jaar vol enthousiasme mee bezig is in haar werk. Nicole houdt zich veel bezig met voeding, haar kinderen en duurzaamheid, waar ze ook graag mooie artikelen over schrijft voor Happinez.

Meer lezen over bomen?

Dit is de kracht van bomen en wat we van ze kunnen leren.

Volgend artikel
Zo weet je of iemand liegt (en 8 andere feitjes over liegen die je nog niet wist)
Zo weet je of iemand liegt (en 8 andere feitjes over liegen die je nog niet wist)