Terug naar overzicht

Wordt het je allemaal teveel? Dit is de oplossing

Categorie
Wordt het je allemaal teveel? Dit is de oplossing

Ook op momenten waarop alles meezit, kunnen we ons ongelukkig voelen. Rajshree Patel laat je zien hoe je in dit soort situaties ademhaling kunt gebruiken om te ontspannen en geluk weer toe te laten.

Geluk van buiten vs. geluk van binnen

Maar hoe komen we aan dat ongelukkige gevoel op momenten waarop alle externe factoren mee zitten? Dat komt omdat je innerlijke wereld ook bijdraagt aan je geluk. En laat nu juist dat iets zijn waar je zelf op een makkelijke manier iets aan kunt doen. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is je eigen adem.

Even weer terug naar het nu

Als volwassene zijn we heel erg geneigd om met onze gedachten bij het verleden of de toekomst te zijn, en allemaal mogelijke wat-als scenario’s af te spelen. En dat zorgt ervoor dat we nadenken over wat zou kunnen gebeuren of wat had moeten gebeuren, in plaats van dat we bezig zijn met het huidige moment. Maar ook in deze stressvolle situaties kun je geluk en ontspanning te vinden.

Ademen naar geluk

Om dit te bereiken, heb je een bepaalde techniek nodig en die is niet moeilijk: het enige dat je ervoor nodig hebt, is je eigen adem. Je hoeft je leven er dus niet drastisch voor om te gooien, je hoeft geen streng dieet te volgen, en ook niet elke dag te sporten. Simpelweg door jezelf aan te leren je ademhaling aan te passen, kun je jezelf iets aanleren dat je als kind altijd al kon: leven in het moment.

Ademen, gedachten en emoties zijn één

Door adem te halen op een hele specifieke manier, kun je gedachten verbannen die je geluk in de weg staan. Want het denken van bepaalde gedachten kan veel invloed hebben op je gemoedstoestand: goed of slecht.

Hoe het werkt? Ademhalen gebeurt altijd in het nu, op dit moment. Het is je hoofd die in de toekomst of in het verleden blijven hangen. Ademen, emoties en gedachten staan niet los van elkaar, maar zijn nauw met elkaar verweven. Het is één ding. Daarom kun je door te ademen je gedachten beïnvloeden, en ervoor zorgen dat je je rustiger voelt, en minder stress ervaart.

Kun je niet zolang wachten?

Deze ademhalingsoefening voor meer energie is perfect om mee te oefenen:  

In de Happinez nieuwsbrief delen wij elke week de mooiste artikelen vol inspiratie, verdieping en inzichten. Schrijf je hier in. Deze week lees je in de Happinez nieuwsbrief onder andere:

 

Door anderen gelezen