De wondere wereld van orgastische meditatie

De wondere wereld van orgastische meditatie De wondere wereld van orgastische meditatie De wondere wereld van orgastische meditatie

Er zijn talloze vormen van meditatie, met ieder zijn eigen historie, tradities en goeroes. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als orgastische meditatie? Dit zijn 6 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over deze sensuele meditatietechniek.

1. Het brengt meditatie en seks samen

Nicole Deadone, auteur van ‘Slow Sex: The Art and craft of the Female Orgasm’ en het brein achter orgastische meditatie, wil onze ideeën over seks goed in de war te schoppen. Ze pleit voor een nieuwe benadering van seksuele energie, die seks terugbrengt naar de intieme, persoonlijke, diepe evaring die het kan zijn.

Het ‘is dit het nou?’ gevoel is volgens haar namelijk gemakkelijk te elimineren. Door spiritualiteit en bewustzijn ook een plek te geven in je seksleven.

2. Je doet het het niet alleen (en ook niet op een meditatiepoefje)

Orgastische meditatie beoefen je samen met je partner: met een bijzondere techniek masseert hij of zij je clitoris voor precies vijftien minuten. En hoewel je misschien denkt dat je clitoris een vrij simpel (maar ontzettend fijn) instrument is, bevat dit plekje volgens Nicole maar liefst 10 verschillende zones – ieder met een eigen unieke sensatie.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

3. Je hoogtepunt kan je in een meditatieve staat brengen

Nicole maakt onderscheidt tussen een climax en een orgastische staat: ‘de climax is een lichamelijk hoogtepunt en een orgastische staat brengt je in contact met het grotere geheel.’ Tijdens deze hemelse versie van het orgasme zijn we even los van onze gedachtenwereld, het ego en de wereld om ons heen. Deze connectie met de kosmos merk je ook in je dagelijks leven: zo zou het je intuïtie versterken en geeft het je zelfvertrouwen.

Net zoals andere vormen van mindfulness leert het je om te focussen en brengt het je in het moment. Volgens recent onderzoek aan de universiteiten van Los Angeles and Philadelphia zorgt slechts drie maanden oefening in orgastische meditatie voor een effect dat vergelijkbaar is met drie jaar mediteren.

4. Het werkt als een liefdeslijm

In deze stroming wordt seksuele energie gezien als een onuitputbare bron van levenslust – en orgastische meditatie geeft je toegang. Het doel is dan ook niet het orgasme, maar de prettige bijwerkingen die je hierna ervaart: een golf van geluk, vervulling en vitaliteit.

Jouw super-orgasme zorgt ook een diepere band tussen jou en je geliefde. Hoe dat werkt? Er zijn twee momenten waarop een vrouw een gigantische dosis oxytocine (het verbindingshormoon) aanmaakt: tijdens een bevalling en tijdens een orgasme. Beide situaties hebben als doel om een intieme band op te bouwen. Met orgastische meditatie versterk en verleng je deze aanmaak en dit zorgt voor een krachtige liefdesboost.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

5. Iedereen kan het (maar alleen als je dit loslaat)

Volgens Nicole is een super-orgasme voor iedereen haalbaar, maar vinden we ‘m pas als we onze beperkende gedachten over seks loslaten: ‘We denken dat het orgasme, of seksueel genot, alleen plaatsvindt tijdens een piek van energie en de daaropvolgende ontlading, maar vrouwelijke seksualiteit is zoveel subtieler. Zodra je hier alert op wordt zul je opwinding op veel meer manieren voelen.’


Meer Happinez?

Volgend artikel
Daten als je verlegen of introvert bent? Waarom dat niet ongemakkelijk hoeft te zijn
Daten als je verlegen of introvert bent? Waarom dat niet ongemakkelijk hoeft te zijn